CP3 by Basketball Totaal

Gaan we naar wedstrijd 7?

Vanavond staan in Den Bosch en Groningen twee zesde wedstrijden op het menu. ZZ Leiden en SPM Shoeters moeten winnen om het seizoen te redden. Vraag is natuurlijk gaat het lukken?

SPM Shoeters heeft met een thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle de grootste kans vanavond. Thuis in de Maaspoort is de club sterk, maar wel wisselvallig. Afgelopen wedstrijd was Stefan Wessels de grote man bij SPM en als hij dit niveau kan evenaren en ook Kravic gaat meedoen onder de borden, dan heeft Den Bosch een van de sterkste inside spelers staan.

Arvin Slagter heeft de sleutel. De gelouterde international speelt geen goede play-offs, maar hij zal de ploeg moeten voorgaan in de strijd. Met Slagter in de ploeg speelt Shoeters gewoon beter en met meer ervaring.

Landstede zal als een sluipmoordenaar wachten op de kansen die gaan komen. Kan Voor een complete wedstrijd aanvallend zijn niveau halen?

Voorspelling iBasketball? Winst SPM Shoeters…

Donar – Leiden

In MartiniPlaza staat er ook een zesde wedstrijd op het programma. Echter heeft Donar de voorsprong en kan het de finale veiligstellen. Dan zal de ploeg wel anders moeten opereren dan afgelopen dinsdag, want de ploeg mocht zich schamen voor de prestatie. Iets wat Braal landelijke publiciteit opleverde bij een wat onhandige reactie op (suggestieve) vragen van de journalist van RTV Noord.

ZZ Leiden was dinsdag eindelijk een team, die liet zien voor elkaar en de coach wilden werken. Dat was de wedstrijden daarvoor los zand en bekvechten de coach en spelers met elkaar. De psychologie van de koude grond werkte dinsdag voor de thuisploeg. Even snel voor de wedstrijd nog snel de gang in om wat krachttermen te plaatsen. Het deed de ploeg van Casteels veel. Vanavond zal dit niet werken, want de tocht naar de gang van de kleedkamers is wel even lopen…..

De vraag is of Lance Jeter de kar kan trekken. Naarmate de serie langer duurt, gaat Jeter minder spelen. Het lijkt conditioneel niet goed te zitten bij de guard. Echter heeft hij halve wedstrijd extra rust gehad en vanavond zal hij zich makkelijk kunnen opladen.

Toch zal dit een duel worden, die tot het gaatje zal gaan. Koenis en Bekkering hebben beide al een blauw oog, maar vanavond zal dit nog een stuk heviger worden. Donar wil deze kans pakken en moet deze ook pakken en Leiden heeft geen keuze. De volle MartiniPlaza zal genieten van deze ambiance. Hopelijk zijn de teams en de scheidsrechters er klaar voor…

Voorspelling iBasketball? Kleine winst Donar…

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.