CP3 by Basketball Totaal

Frits van Dongen coach Binnenland 2

Onze eigen Frits van Dongen trekt de basketballschoenen aan en gaat weer op het veld staan. Van Dongen, die voor iBasketball leuke en veel interviews maakt met speelsters en coaches uit het land, gaat aan de slag bij Binnenland.

Lees hier het bericht: De TC is blij om mee te delen dat Frits van Dongen terugkeert aan het roer bij dames 2. Leden die al lang bij Binnenland rondlopen, zullen Frits ongetwijfeld al kennen. Voor diegenen die dat nog niet zo goed doen, stelt Frits zich even voor.

Ik ben Frits van Dongen, de nieuwe coach van Dames 2. Ik ben 51 jaar en al meer dan 25 jaar actief met name als damescoach. Ik ben getrouwd met Bernadette en heb één zoon, Lars, die bij Rotterdam Basketbal speelt in onder 12.

Ik heb dames gecoacht bij BV CADY, BV Dragons, Rotterdam Basketball, Das, en ook al eerder dames 2 bij Binnenland, een jaar of tien geleden. Verder ben ik actief als NBB leercoach en praktijkbeoordelaar en gewoon fan van Nederlands damesbasketbal. Zie mijn facebook groep.

Als men mij ziet zal men denken “wat loopt die man moeilijk”. Dat heeft alles te maken met mijn handicap (reuma), die me echter niet weerhoudt om te coachen. Training geven is wat lastig soms, maar ik wil graag mijn coach ervaring delen met mijn speelsters. Mijn kracht is doorzetten en zorgen dat mensen gaan samenwerken.

Ik verwacht dat na hun kampioenschap van vorig seizoen het nu een ander seizoen zal zijn, aangezien er door allerlei omstandigheden toch behoorlijk wat wijzigingen in het team hebben plaatsgevonden.

Ik hoop uiteraard bij de thuiswedstrijden op de steun van ouders, vrienden, kennissen en andere fans van de speelsters, zodat wij toch in staat zullen zijn om voor een goed klassering te strijden in de 2e divisie C.

iBasketball wenst Frits veel succes en plezier!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.