CP3 by Basketball Totaal

Fris Maxxcom wint eerste wedstrijd

De voorbereiding van de selectie van Maxxcom BSW startte afgelopen maandag met de eerste training. Het jonge team kreeg vanavond al de eerste sparring partner voor de kiezen en wist zich prima te presenteren. De mannen van coach Niels Vorenhout zetten in Swalmen het Duitse Grevenbroich Elephants aan de kant: 64-57.


In met name de eerste drie kwarten waren de Weertenaren de bovenliggende partij. De mix van ervaren jongens met jonge talenten maakte het een vermakelijke wedstrijd. Dankzij een zeer productief tweede kwart (21-9) ging een gretig BSW de rust in met een 35-28 voorsprong. Na het derde kwart (17-12) ging de Weerter storm wat liggen, maar kwam de Duitse tegenstander niet meer terug.

Uitblinker aan de kant van BSW was center Kenneth van Kempen met 11 punten, 7 assists en 9 rebounds. Joost Padberg scoorde 18 punten en maakte 9 rebounds. Jeremy Ormskerk was goed voor 11 punten en 6 assists en Roel Aarts voor 13 punten en 6 rebounds. Voor de jonge jongens was het even wennen, maar zij wisten zich goed te profileren. Enige afwezige was Thomas Monnikhof, die niet speelde wegens een blessure.

Aanstaande zondag staat er opnieuw een oefenwedstrijd op het programma. In Lommel speelt BSW om 17:00 uur tegen de Belgische eersteklasser HUBO Limburg United.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.