CP3 by Basketball Totaal

Frankrijk wint na thriller van Kroatië

 

Vooraf was Frankrijk gewaarschuwd voor de sterke Kroaten. Met spelers als Bojan Bogdanovic, Ante Tomic en Dario Saric was het talentvolle Kroatië een lastige tegenstander voor Les Bleus. In het eerste kwart was het Kroatië dat gelijk de toon zette. Met enkele sterke acties en goed verdedigend spel kwam Frankrijk er in de eerste 10 minuten niet aan te pas (7-15)

Maar in het tweede kwart vocht Frankrijk zich terug. Aan de hand van Nicolas Batum en Evan Fournier kwam de Fransen weer sterk langszij. Met een 23-22 ruststand waren er nog volop mogelijkheden voor beide teams, en beloofde de tweede helft een spektakel te worden.

In het derde kwart kwam Frankrijk weer sterk uit de startblokken, en waren de Kroaten nog niet bij de les. Met een 12 punten voorsprong in het derde kwart leek Frankrijk op rozen te zitten, maar het stugge Kroatië vocht zich terug. Frankrijk dacht het vierde kwart rustig te kunnen uitspelen, maar dankzij Bojan Bogdanovic en Ante Tomic kwamen de Kroaten weer terug tot op 2 punten. Bogdanovic speelde een hele sterke wedstrijd en liet 27 punten noteren.

Bojan Bogdanovic was met 27 punten de man van de wedstrijd

Bojan Bogdanovic was met 27 punten de man van de wedstrijd

Toch mocht een sterke eindsprint van Kroatië niet meer baten, en was het Frankrijk wat in de laatste minuten alsnog de winst in veilige haven bracht (69-64). Het scheelde niet veel, maar Kroatië heeft met name in het tweede en derde kwart de winst uit handen gegeven. Op de beslissende momenten waren de ervaren Fransen nog net een beetje slimmer dan de jonge Kroaten.

Toch kan Kroatië het wereldkampioenschap met opgeheven hoofd verlaten. Wetende dat er in de toekomst een gouden lichting Kroatië mag vertegenwoordigen op het EK en WK. Met Saric, Bogdanovic en Tomic is Kroatië de komende jaren één van de teams waar rekening mee gehouden moet worden.

Statistieken Frankrijk: Batum 14 punten, Fournier 13 punten, Diaw 3 punten

Statistieken Kroatië: Bogdanovic 27(!) punten, Tomic 17 punten, Saric 8 rebounds

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.