CP3 by Basketball Totaal

Frankrijk opent met duidelijke zege

Préparation Mondial féminin 2014Frankrijk geldt als één van de topfavorieten voor de titel op het EK dat gister startte en met een 55-79 overwinning op Ukraine lieten ze zien die status waar te zijn. Sandrine Gruda had een bazen doubledouble met 18 punten en 15 rebounds.

Frankrijk is een mooie evenwichtige sterke ploeg die slechts in het eerste kwart Ukraine echt toestond om mee te doen in de wedstrijd, maar daarna liep de ploeg van Celine Dumerc (2 punten 2 rebounds 7 assists) hard weg bij de ploeg van Alina Iaguapova.
De 21-20 tussenstand na het eerste kwart gaf Ukraine misschien wel het gevoel dat er een stuntje te halen was, en hoewel Frankrijk iets harder er tegen aan ging in het tweede kwart was de 33-35 tussenstond een hele nette voor Iaguapova en de haren. Daarna ging het Franse team echt los.
Met niet alleen Gruda, maar ook Paoline Salagnac aan het kanon kon Frankrijk, dat de borden met 21-55 meer dan domineerde, rap uitlopen. De 22-44 stand over alleen de tweede helft was eigenlijk een meer dan duidelijke samenvatting van de tweede helft waarin Ukraine nog de mazzel had dat Frankrijk af en toe nog wat medelijden leek te hebben met haar tegenstander.

Topscorers:
Ukraine: Iagupova 19 pnt 4 rebs;
France: Gruda 18 pnt 15 rebs; Salagnac 15 pnt; Yacoubou 10;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.