CP3 by Basketball Totaal

Fors verlies Oranje tegen Duitsland

De sterke Europese middenmoter Duitsland bleek uiteindelijk een brug te ver voor de nationale mannenploeg. De derde en laatste wedstrijd van het toernooi in Trentino (Italië) werd ruim verloren: 42-73. In tegenstelling tot de winstpartij tegen België en de goede wedstrijd tegen Italië had Oranje dit keer weinig in te brengen.

Probleem was – zoals verwacht – het spel onder de borden. Bondscoach Toon van Helfteren ontbeert daar echte klasse zonder Robin Smeulders en Henk Norel. De beschikbare luchtmacht (Thomas Koenis is ook nog eens geblesseerd) komt tegen een sterke tegenstander als Duitsland te kort. De scores moeten daardoor vooral worden verzorgd door de ‘kleine’ mannen. Van de twintig punten, die in de eerste vijftien minuten werden gemaakt, kwamen en vijftien van Worthy de Jong (8) en Arvin Slagter (7).

Op dat moment was Duitsland al uit het zicht verdwenen. Eigenlijk was dat al na tien minuten het geval: 27-9. Nu was er natuurlijk geen overwinning verwacht in dit duel, maar er was na de eerste twee dagen toch wat hoop om een beetje in de buurt te blijven van de Duitsers. Maar zoals gezegd: te weinig effectieve lengte bleek dodelijk. Hopelijk is Koenis snel weer fit en als dat Roeland Schaftenaar aansluit en Jeroen van der List mogelijk in een later stadium blessurevrij is, dan krijgt de technische staf wat meer mogelijkheden.

Nadat de rust was bereikt bij 24-43, deed ook de Duitse coach Emir Mutapcic het in de tweede helft wat rustiger aan. Hij gaf zijn bank minuten en het verschil bleef daardoor rond de twintig punten hangen. Het derde kwart ging de boeken is als zeer pover met een stand van 5-10. Oranje bleef moeizaam scoren en omdat dat ook nog eens gepaard ging met veel balverlies (25 keer in de hele wedstrijd), sleepte het duel zich voort, om uiteindelijk te worden afgesloten op 42-73.

Topscorers Nederland: Worthy de Jong 12, Greg Osaikhwuwuomwan 11, Arvin Slagter en Leon Williams 7. Duitsland: Max Kleber en Lucca Steiger 15

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.