CP3 by Basketball Totaal

Fokke leidt CTO langs Jumpers

Woensdagavond speelde CTO Amsterdam Vrouwenbasketball een ‘must win game’ tegen Jolly Jumpers om een goede uitgangspositie te houden op de play offs. Waar het CTO eerder veel moeite had met de ploeg uit Tubbergen, was er nu geen sprake van strijd. CTO won de wedstrijd met overmacht, de eindstand werd 96-49.

CTO coach Remy de Wit had zijn ploeg haarfijn uitgelegd wat het belang was van deze wedstrijd en de ploeg kwam vlijmscherp aan de start. Esther Fokke opende na twaalf seconden al met een driepunter, die ondanks een fout feilloos in het netje verdween. Ook de bonus vrije worp werd benut en via Emese Hof werd een 8-0 run in de eerste anderhalve minuut van de wedstrijd gecompleteerd. Even viel het stil bij het CTO, waardoor de Jumpers weer terug kwamen naar 8-6. Richting het eind van het eerste kwart gingen de CTO’ers echter verder waarmee ze gestart waren en bouwden de voorsprong uit tot 23-13 na de eerste tien minuten.

In het tweede kwart werd er de eerste zeven minuten goed verdedigd door het CTO, waardoor Jolly Jumpers slechts twee scores kon maken. Onder het bord waren aan CTO zijde de meeste scores voor de goed spelende Janis Ndiba en Emese Hof. Het CTO liep uit naar 44-19, maar doordat de laatste minuut voor rust de intensiteit inzakte bij het CTO, kon Jolly Jumpers een 0-7 run plaatsen en gingen de ploegen met een 44-27 stand rusten.

In het derde kwart wisten Janiek van Veen en Emese Hof elkaar keer op keer te vinden, met een 16-0 run als gevolg. Het verschil liep ondertussen op naar 64-29. De wedstrijd viel plotseling stil toen Deborah Vos in paniek op de grond bleef liggen. Haar knieschijf was uit de kom, maar kon ter plekke door de fysiotherapeut Machteld Schaap op zijn plek worden gezet. Haar teamgenoten lieten zich niet van de wijs brengen door het incident en wonnen het derde kwart met 29-5, wat de voorsprong na het derde kwart naar 73-32 bracht.

Het vierde kwart startte met drie driepunters op een rij van Esther Fokke en op de bank van het CTO werd er gehoopt op het halen van de 100 puntengrens. De Tubbergse gasten wisten dit echter te voorkomen toen CTO coach Remy de Wit ervoor koos zijn jongste CTO’ers de wedstrijd uit te laten spelen. Het CTO behaalde een prachtige overwinning met een 96-49 eindstand.

Esther Fokke speelde met 24 punten, 10 rebounds, 6 assists en 6 steals een uitstekende wedstrijd. Emese Hof scoorde 24 punten in slechts 19 minuten speeltijd! Janiek van Veen leidde haar ploeg met een double double van 14 punten en 11 assists. Bekijk hier alle statistieken van het CTO-team.

Deze wedstrijd zal het CTO veel vertrouwen geven naar de wedstrijd van vrijdagavond. Wint het CTO vrijdagavond van De Wit Grasshoppers, dan zijn ze zeker van de halve finale play offs! De wedstrijd gaat vrijdagavond om 20.30 uur van start in Sporthallen Zuid.

Foto: Ruud Fokke

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.