CP3 by Basketball Totaal

Flevo Musketiers toernooi breidt uit

Op zondag 13 september organiseert Flevo Musketiers voor de 5e keer een basketbaltoernooi voor jongensteams (U12 t/m U20) in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Dit toernooi staat bekend als een sterk bezet toernooi waarin meer dan de helft van de teams op het hoogste landelijke niveau actief zijn.
in het kader van het lustrum willen we dit jaar ook een deelnemersveld inrichten voor 2 nieuwe leeftijdsgroepen: de U22/24 en de heren senioren. Ook hier streven we naar een zo hoog mogelijk landelijk niveau.
De inschrijving voor het toernooi in Lelystad gaat 1 juli 2015 van start.

De filosofie van het toernooi past uitstekend bij het jeugdbeleid van Flevo Musketiers: winnen is mooi, maar snel(ler) beter worden is het belangrijkst.
Dit tekent ook de instelling van de deelnemers: het gaat om ‘gewoon spelen’ en ‘minuten maken’.
Daar past ook bij dat er van de deelnemende teams wordt verwacht dat zij zelf scheidsrechters meenemen om de wedstrijden te begeleiden.

Gegarandeerd sterk deelnemersveld
De kracht van het deelnemersveld van afgelopen jaar blijkt dat de uiteindelijke landskampioenen bij de U12, 14 en 16 (resp. UBall, Apollo en Lokomotief) aan ons toernooi deelnamen. Bij de U18 speelden 2 deelnemers uiteindelijk Final Four.
In totaal deden maar liefst 10 uiteindelijke Final Four teams mee in de 4 toernooiklassen van ieder 6 teams.

Seizoensvoorbereiding van scheidsrechters:
Flevo Musketiers heeft ervaren dat het toernooi ook een uitstekende voorbereiding is voor landelijk fluitende scheidsrechters. Dat geldt zowel voor de conditionele aspect als het spelniveau van de wedstrijden.

Informatie voor teams en scheidsrechters:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Geert Koetsier; [email protected]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.