CP3 by Basketball Totaal

Flevo Jubileert

Lelystad – Basketbalvereniging Flevo Musketiers uit Lelystad viert komend jaar met een aantal activiteiten het veertigjarig bestaan.

Een aantal sportieve pioniers in Lelystad richtten voor het eerst op 6 november 1975 basketbalvereniging Basketbal Club Lelystad (BCL) op. Het basketbal zag voor het eerst haar levenslicht in Lelystad. Sindsdien is het basketbal een onmisbare sport in Lelystad gebleken. Vanuit BCL hebben in 2005 een groep enthousiaste mensen de stap gezet om met een nieuwe identiteit het basketbal in Lelystad een nieuwe impuls te geven: Flevo Musketiers werd opgericht.

Prestatiegericht basketballen
Flevo Musketiers heeft met deze nieuwe identiteit zich als doel gesteld om, naast recreatief basketbal, een podium voor prestatiegericht basketbal te bieden. Daarnaast wordt geprobeerd de jeugd, ook op sociaal gebied, zaken als samenwerken en verantwoordelijkheid nemen te leren.

De afgelopen veertig jaar hebben BCL en Flevo Musketiers het basketbal in Lelystad niet alleen een gezicht gegeven, verschillende jeugdteams hebben de afgelopen jaren op het hoogste niveau in Nederland gebasketbald en het basketbal uit Lelystad op de kaart gezet. Vele mensen hebben via deze verenigingen kunnen kennismaken met dit mooie en één van de meest beoefende teamsport in Nederland. Basketbal vereniging Flevo Musketiers wil graag stilstaan bij deze mijlpaal en organiseert het aankomend jaar een aantal activiteiten om veertig jaar basketbal in Lelystad te vieren.

Als eerste wordt zondag 17 januari 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in sporthal ‘t Kofschip in Lelystad, daar waar het ooit begon, een jubileumtoernooi gehouden. Het toernooi begint met een brunchbijeenkomst voor alle leden, deelnemers en (naar de club hoopt) oud-leden van BCL en Flevo Musketiers. Ook ouders/verzorgers, coaches/trainers, vrienden/vriendinnen, kennissen, buren en familie van (oud-)leden zijn welkom.
Voormalige basketbalteams
Flevo Musketiers hoopt dat veel voormalige basketbalteams zullen deelnemen aan het jubileumtoernooi. Opgeven kan voor 5 januari via e-mail: [email protected].

(Foto op homepage met dank aan basketbalfotos https://www.flickr.com/photos/[email protected]/15488787078)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.