CP3 by Basketball Totaal

Flashing Heiloo en Jolly Jumpers de grote favorieten voor NK vu12

neutraal IBFlashing Heiloo en Jolly Jumpers favoriet voor Nederlands Kampioenschap na eerste speeldag
Afgelopen zaterdag 30 mei stond de eerste NJK-dag op het programma voor de vertegenwoordigende verenigingen. In Den Helder gingen zij met elkaar de strijdt aan voor een goede uitgangspositie op de tweede NJK-dag die Jolly Jumpers in Tubbergen organiseert. Flashing Heiloo en Jolly Jumpers hebben beide hun eerste twee wedstrijden gewonnen en zijn nu favoriet voor de titel van Nederlands Kampioen bij Vrouwen Onder 12 teams.

Celeritas-Donar, Afdeling Noord
Celeritas-Donar heeft beide wedstrijden met een groot verschil verloren. Om 10:00uur moesten zij het opnemen tegen de ‘thuis’ ploeg Flashing Heiloo, deze werd verloren met 28-63. En de wedstrijd tegen Jolly Jumpers werd met een nog wat groter verschil verloren, namelijk met 83-29. Op zaterdag 13 juni zal het team zich willen revancheren met goed spel tegen De Wit-Grasshoppers en Springfield.

Jolly Jumpers, Afdeling Oost
Jolly Jumpers heeft haar beide wedstrijden gewonnen met overtuigende uitslagen. Zij wonnen om 14:00uur van Celeritas-Donar met 83-24. Daarnaast wonnen zij ook de laatste wedstrijd met grote cijfers van het zuidelijke Springfield met 21-93. Beide wedstrijden waren geen uitdaging voor de tubbergse selectie. Op 13 juni zullen zij een aantal tandjes bij moeten zetten ten opzichte van de eerste twee wedstrijden aangezien zij tegen twee andere goed spelende teams moeten, namelijk Flashing Heiloo en De Wit-Grasshoppers.

Springfield, Afdeling Zuid
Springfield uit Berlicum kon in beide wedstrijden in Den Helder geen vuist maken tegen De Wit-Grasshoppers die verloren ging met 81-24 en Jolly Jumpers die met 21-93 verloren ging. Het team zal in Tubbergen zich alsnog van haar goede kant laten zien door goed spel tegen Flashing Heiloo en Celeritas-Donar. Flashing Heiloo zal een moeilijke opgave worden maar Celeritas-Donar zou een leuke opponent kunnen zijn.

De Wit-Grasshoppers, Afdeling West
De Wit-Grasshoppers heeft een misschien toch wel onverwachte tegenslag te verduren gehad door het marginale verlies tegen het fysiek spelende Flashing Heiloo. Deze wedstrijd ging verloren met 50-48. De andere wedstrijd die de Katwijkse dames gespeeld hebben werd wel met overtuigende cijfers gewonnen: 81-24. De Wit-Grasshoppers mag nog niet afgeschreven worden aangezien zij nog kans maken als Jolly Jumpers van Flashing Heilloo wint en zij zelf ook van de thuis spelende ploeg (Jolly Jumpers) weet te winnen. Dit door het minimale verlies.

Flashing Heiloo, Afdeling Noord-Holland
Flashing Heiloo kan gezien worden als de winnaar van de eerste dag gezien de winst op De Wit-Grasshoppers. Zij wonnen met 50-48 de onderlinge confrontatie in een zeer boeiende wedstrijd. De andere wedstrijd die zij gespeeld hebben in Den Helder was niet tegen Celeritas-Donar, deze is werd gewonnen met 28-63. Nou is het de vraag kunnen de Flashing meiden in het hol van de leeuw in Tubbergen wederom een stunt uithalen en Nationaal Kampioen worden of komen de meiden uit Katwijk om het hoekje kijken of blijft het feest toch in de Tubbergse gelederen.

 

bron

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.