CP3 by Basketball Totaal

Flagg en Simpson naar Dozy Den Helder

Dozy Den Helder wenst niet langer in de marge mee te lopen in de dames eredivisie. Na de teleurstellende zesde plaats afgelopen seizoen, gooit de recordkampioen het over een andere Amerikaanse boeg. Twee Amerikaanse speelsters komen Den Helder versterken. Karen Flagg en Akil Simpson.

De nieuwe coach Robert Tinga laat er duidelijk geen gras over groeien en laat zijn en de ambities van de club en coach duidelijk zien. Beiden speelsters zijn 1.83 meter lang. Flagg is een forward, die ook inside kan spelen en Simpson is een echte center onder de borden.  Flagg kwam in de Verenigde Staten uit voor Youngstown University en Simpson speelde voor de SMU Mustangs. Als alles volgens plan verloopt, dan sluiten de buitenlandse speelsters eind deze week bij hun teamgenoten aan.

Het team is anders dit seizoen. De bezem is door redelijk door de selectie gegaan. Alleen Maaike Klein, Romee van der Vlies en Maxime Essenstam blijven bij Den Helder. Marloes Roetgerink is nog in gesprek met Den Helder. De voormalig international is nog steeds van grote waarde voor het team, maar alles hangt af van haar werkzaamheden.

Ook Tirza Pentury doet een stapje terug. De guard zal blijven trainen met de selectie, maar zal niet standaard tot de selectie behoren van Tinga. De selectie zal worden aangevuld met jeugdspeelsters zoals Nadia Tijdeman, Elske Heerschop, Melissa de Raat, Jessica de Raat en Daniëlle Pruijs.

De club heeft afscheid genomen van Lisa Schoen (Bemmel), Tamlyn de Groot en Francis Donders.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.