CP3 by Basketball Totaal

Finales 3×3 vandaag in Den Bosch

De Streetball Masters Winter Tour beleeft de aptheose in de stad waar de strijd om de nationale wintertitels 3×3 basketball 2017 ook is begonnen. Op zondag 8 januari a.s. worden in de Maaspoort in Den Bosch de finales van de Wintertour gehouden.

In acht leeftijdsklassen gaan jeugd- en seniorenteams met elkaar het gevecht  om de prijzen aan in deze snel aan populariteit winnende tak van het basketball, waarin Nederland mondiaal een heel vooraanstaande positie inneemt.

Waar Nederlandse seniorenteams bij het vertrouwde vijf tegen vijf basketball in de zaal nog nooit in de prijzen vielen bij een groot internationaal titeltoernooi onder auspiciën van de internationale bond FIBA, keerde de nationale 3×3 mannenploeg deze zomer terug van het EK in Boekarest met brons op zak. Een knap resultaat dat duidelijk maakt, dat deze basketballvariant, met 250 miljoen beoefenaren inmiddels de belangrijkste urban teamsport ter wereld,  in ons land serieus wordt aangepakt. Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse, Matthew van Tongeren en Joey Schelvis bogen in de Roemeense hoofdstad in de halve finale voor Servië, de latere kampioen, maar bleven Rusland de baas in de strijd om het brons.

Op het WK in China stonden de mannen van Oranje in de kwartfinale weer tegenover Servië, de beste ploeg ter wereld, die ook nu het goud pakte. Nederland werd daar zeer verdienstelijk zesde. De Nederlandse 3×3 vrouwen eindigden ook bij de laatste acht, als zevende. Bij het EK In Boekarest viel schutter Joey Schelvis, voormalig speler van DBL-club Zorg & Zekerheid Leiden en nu uitkomend van promotiedivisionist Grasshoppers, ook nog persoonlijk in de prijzen. Hij won de Shoot Out-contest en werd verkozen in het All Star-team van het EK en onderstreepte daarmee eens te meer de snelle opkomst van deze hippe variant van het basketball in Nederland, waarbij maar op een helft op een basket wordt gespeeld.

Een aantal van de succesvolle internationals wordt samen met een afvaardiging van de nationale 3×3 vrouwenploeg op 8 januari in Den Bosch verwacht, waar de finales van de Winter Tour vorig jaar al veel publiek trokken. Dit keer wordt het nog grootser aangepakt. Zo komen spelers van eredivisieploeg New Heroes Den Bosch prijzen uitreiken en bevat het programma een Dunk Contest en Shooting Challenge. Kortom, er gebeurt van alles in de twee zalen van de Maaspoort, waar de wedstrijden gespeeld worden. De toegang is trouwens gratis.

De deelnemers aan deze Winter Finals plaatsten zich via de voorronden in achtereenvolgens Den Bosch, Zwolle, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Almere. Ook in de dagen voorafgaande aan de finales in Den Bosch kwalificieren zich nog deelnemers via de voorronden in Breda (5 januari) en Spijkenisse (7 januari).

Op die 7e januari wordt trouwens in Den Bosch nog een promotie-event gehouden, met als doel zoveel mogelijk mensen te verleiden op zondag 8 januari naar de Maaspoort te komen. In het hart van het Bossche stadscentrum en winkelgebied is die dag op het Kerkpleintje een court uitgezet, waarop tussen 10.00 en 17.00 uur demonstraties plaatsvinden en liefhebbers zelf een balletje kunnen gooien.

Bron: Basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.