CP3 by Basketball Totaal

Finale EUROBASKET WOMEN 2015 vanavond

Twee jaar geleden waren de Blauwen er al dichtbij, in het Noord Franse Orchies ging het toen mis tegen de Spanjaarden. Want op EuroBasket Women 2013 werd de droom niet vervuld.

franceFrankrijk
versus servieServië

Vanavond in Boedapest kan Frankrijk die teleurstelling van zich af schudden. In 2009 werd Frankrijk voor het laatst Europees kampioen. Na 17 dagen toernooi, zal in de finale Servië nu de tegenstander zijn. Endene Miyem blkt vooruit als ze zegt: “Dit jaar willen we echt geschiedenis schrijven, maar ik weet zeker dat Servië dat ook wil”

Het is de eerste keer dat Servië in de finale staat na de afsplitsing met voormalig Joegoslavië. Ze zijn hier met veel talent en op wilskracht gekomen.
“Wij bewijzen dat het voor iedereen mogelijk is mee te doen,” zegt Ana Dabovic. “We hebben veel leuke speelsters. Tijdens het toernooi stond er telkens wel iemand op in de wedstrijd. We leggen de nadruk op de verdediging, want daaruit halen wij onze energie. ”

Frankrijk verwacht een run and gun game, Van end to end gaan, druk geven onophoudelijk. Het is Servie’s handelsmerk geworden in dit avontuur. “Without team-work, we wouldn’t be successful,” voegt Dabovic toe.
Frankrijk leed tot nu toe slechts 1 nederlaag tegen Turkije in de voorronde. coach Valerie Garnier gebruikt ook haar reserves en dat vertrouwen betaalt zich uit. Celine Dumerc voegt er ook nog een mooi compliment voor Servië aan toe: “Als we willen winnen moeten we hen niet hot laten worden. Ze zijn niet zo maar een team. Ze zijn een natie met passie.”

Na de winst op Wit Rusland heeft Servie niets te verliezen. In Orchies (2jr geleden) waren ze vierde. Servië coach Marina Maljkovic verklaart: “Ik wist dat we elk jaar beter werden, maar ik kan niet zeggen dat ik vooraf verwacht had dat we in de finale zouden komen. Ons eerste doe, was mee bijven doen voor de Olympische tickets.”
“De finale wordt opnieuw een crazy hard game. Beide teams kennen elkaar goed. Ze hebben geen geheimen voor elkaar, Vorige resultaten tellen niet meer. Het gaat om het Europees Kampioenschap vanavond 19.00uur. De finale. Beide teams zullen alles geven.”

De strijd om plaats 3 en 4 gaat tussen Spanje en Wit Rusland (vanaf 16.30u)

Bovendien werd op twitter bekend gemaakt dat de volgende E.K. in 2017 in Tsjechië zal worden gespeeld.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.