CP3 by Basketball Totaal

Fikse dreun voor landskampioen

CTO Amsterdam heeft vlak voor de play-offs nog even het visitekaartje afgegeven. In Rotterdam werd de landskampioen even lelijk opzij gezet door de jonge ploeg van Remy de Wit. Nu nog regerend landskampioen Binnenland stapte met een ontluisterende 68-91 van het veld gelopen.

En gezien de twee teams is een nederlaag met 23 punten natuurlijk een schande voor de thuisploeg. Op alle fronten waren de talenten de kampioen de baas en won het beste team vanavond.

Binnenland staat uiteraard wel in de play-offs maar mogen aantreden als nummer vier. De serie zal zijn tussen Loon Lions en Binnenland. Afgaande op de wedstrijd van vanavond lijkt de landkampioen geen schijn van kans te hebben.

Maar het is basketball en soms zitten er van dit soort wedstrijden bij. Volgende week kan Binnenland revanche halen om de bekerfinale te winnen van Lekdetec in Wijchen.

Tot 11-10 was het een gelijkopgaande wedstrijd, maar een 0-11 run later was het CTO die de wedstrijd overnam en niet meer achterom keek. Bij rust was de stand 31-47 en was het krachtverschil enorm. Even kwam Binnenland terug tot 13 punten, maar dichterbij kwam de ploeg van Joost van Rangelrooy niet en werd het op alle fronten compleet overklast.

Voor Binnenland was fijn dat de zoemer ging bij 68-91, want een nederlaag met een dikke honderd punten tegen was al in jaren niet gebeurd. Het betekende wel de tweede thuisnederlaag op rij voor Binnenland.

Volgende week de beker, daarna beginnen de play-offs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.