CP3 by Basketball Totaal

Ferry Steenmetz weg uit Rotterdam

Ferry Steenmetz krijgt geen nieuw contract van het bestuur van Challenge Sports Rotterdam. Het bestuur wil een andere coach om de volgende stappen te zetten, meldt voorzitter Dave de Held in een persbericht. Wie Steenmetz in Rotterdam gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Eerder dit seizoen prees sponsor Johan van Haga het enthousiasme van Ferry Steenmetz. Bij zijn terugkeer als sponsor – halverwege het seizoen – zei Van Hage nog dat hij vooral was ‘aangestoken’ door de bezieling van Steenmetz. Rotterdam haalde bovendien Yannick Franke van ZZ Leiden en Robert Krabbendam van BC Apollo Amsterdam. Tot betere uitslagen leidde het aantrekken van beide spelers echter niet.

Grootste streep door de rekening was de polsblessure van point guard La’Shard Anderson rond de jaarwisseling. Steenmetz had een verrassende start met Rotterdam mede dankzij het goede spel van Anderson. Na de blessure van de Amerikaanse floorleader was de verrassing weg uit het Rotterdamse spel. Steenmetz kreeg het bovendien openlijk aan de stok met Don Rigters, die een dikke week stoom mocht afblazen, maar dan wel buiten het speelveld.

Rotterdam was lang in de race met BC Apollo om via de achtste plaats op de ranglijst de laatste play-offplek te bemachtigen. Die ‘prijs’ liepen de Rotterdammers afgelopen weekeinde mis door een 71-76 nederlaag tegen Maxxcom BS Weert.

Ferry Steenmetz was de opvolger van Arjan de Bruin die in het seizoen 2012-2013 tijdelijk Randy Wiel kwam vervangen. Wiel moest om gezondheidsredenen de training en coaching tijdelijk vaarwel zeggen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.