CP3 by Basketball Totaal

Ferry Steenmetz Bondscoach MU20

Onze eigen Ferry Steenmetz en Michael Schuurs zijn aangesteld als bondscoaches van respectievelijk Nederland MU20 en Nederland MU16. Beide jeugdteams doen komende zomer  mee aan het EK in de B-divisie. Voor de MU18-selectie wordt nog naar een bondscoach gezocht.

Steenmetz was in het verleden al eens eerder coach van Oranje MU20. Onder zijn leiding eindigde Nederland in 2012 ondanks een uiterst beperkte voorbereiding op de verdienstelijke veertiende plek. Voor 2015 legt Steenmetz de lat een stuk hoger. “Het is een eer om Nederland MU20 op het EK deze zomer in Hongarije te mogen begeleiden. Het zal moeilijk worden om de vijfde plaats van vorig jaar onder leiding van Hein Gerd Triemstra en Wierd Goedee te evenaren. Op dit moment zijn we volop bezig vanuit de NBB in samenwerking met het NMT (Nederlands Mannen Team), om de campagne zo goed mogelijk te plannen en te organiseren. De doelstelling is om ons te kwalificeren voor het EK in de A-divisie. Dat is heel ambitieus, maar we gaan er alles aan doen om deze doelstelling te halen.”

Jaanus Liivak wordt de assistent-coach van Steenmetz. Mirjam de Swarte zal de taken als teammanager op zich nemen, Brord Brugman is coördinator.

Michael Schuurs mag met Nederland MU16 gaan proberen de elfde plaats van 2014 te verbeteren. Schuurs, die voor het eerst een nationale jeugdploeg onder zijn hoede heeft: “Ik ben erg enthousiast over het initiatief rondom het NMT en wil er graag onderdeel van uitmaken. Ik zie het als een mooie uitdaging om met het Nederland MU16 aan te sluiten op de ingeslagen weg. Een weg waarbij we de komende vijf jaar, door intensieve samenwerking, een duidelijke technische lijn realiseren binnen de diverse (jeugd)selecties. Daarnaast is het voor mij als coach al langer een persoonlijke doelstelling geweest, om ooit met een nationaal team mee te doen aan een Europees kampioenschap. Hoe onze kansen in Bulgarije zullen zijn, is op dit moment nog moeilijk in te schatten. Dat zal wat later in de voorbereiding moeten gaan blijken. Dat er talent aanwezig is in de groep, is wel duidelijk, talent waar ik graag mee aan de slag ga in de komende periode.”

Schuurs wordt geassisteerd door Anne van Dijk.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.