CP3 by Basketball Totaal

Felder eerste yank voor ZZ Leiden

imageGoed nieuws uit Leiden vandaag waar volgend persbericht op de telex gezet werd: 

LEIDEN, 14 augustus 2014 – Will Felder is de eerste Amerikaan voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.01 meter lange Felder is aangetrokken voor de strijd onder de borden. De 23-jarige powerforward/center is afkomstig van Miami Ohio.

William David Felder Junior, zoals hij officieel heet, is geboren op 9 maart 1991. Bij Lutheran East H.S. was Felder vier jaar lang de startende power forward. In zijn laatste jaar scoorde hij gemiddeld 25 punten en was goed voor 13 rebounds per wedstrijd. Felder werd twee keer uitgeroepen tot Division 4 Player of the Year.

In 2009 begon Felder op St. Francis aan zijn collegeperiode. Als rookie startte hij meteen 25 van de 30 wedstrijden. Met gemiddelden van 9.3 punten, 5.3 rebounds en 0.9 blocks verwierf Felder zich een plaatsje in het All Rookie Team van de Northeast Conference. In zijn tweede jaar verbeterde Felder zijn cijfers naar 11.1 punten, 6.7 rebounds en 1.3 blocks.

Na dat seizoen besloot Felder over te stappen naar Miami Ohio. Dit betekende dat Felder in het seizoen 2011/2012 niet in wedstrijden mocht uitkomen. Als zogenaamde redshirt bleef hij wel speelgerechtigd voor vier jaar collegebasketbal. Felder deed bij Miami meteen van zich spreken. Met gemiddeld 11.6 punten was hij de tweede scorer van de ploeg. Daarnaast was Felder toprebounder met gemiddeld 5.3 afvangers. Het leverde hem een eervolle vermelding op voor het All Mid-American Conference Team.

Afgelopen seizoen kwam Felder in gemiddeld bijna 32 minuten tot 14.2 punten, 6.7 rebounds en 1.0 blocks. Zijn schotpercentage was 53,5%. Ook al scoort Felder voornamelijk inside, hij is wel degelijk in staat een driepunter binnen te schieten. Vanaf de vrije worplijn was Felder in zijn vier jaar collegebasketball goed voor 78,3%.

Eerder legde Zorg en Zekerheid Leiden al de Nederlanders Worthy de Jong, Jeroen van der List, Mohamed Kherrazi, Kasper Averink, Rogier Jansen en Floris Versteeg vast.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.