CP3 by Basketball Totaal

Favoriet Spanje uitgeschakeld

Topfavoriet voor de WK titel Spanje is uitgeschakeld op het WK basketball. In eigen huis verloor de sterrenformatie van een goed spelend Frankrijk met 65-52.

Spanje naar huis in de kwartfinale, had uiteraard niemand verwacht, maar op de overwinning van de Europees kampioen viel helemaal niks af te dingen. Spanje had de eerste zes wedstrijden van het toernooi gedomineerd en scoorde gemiddeld 88 punten per wedstrijd. Frankrijk werd met 24 punten verschil verslagen in de poule wedstrijd, maar het was allemaal anders gisteravond.

Boris Diaw was van grote klasse voor Frankrijk. De iets wat stevige powerforward heeft een ongelooflijk basketball iq en was Spanje de baas. Diaw scoorde 15 punten en pointguard Huertel scoorde 13 punten inclusief vijf cruciale punten aan het einde van de wedstrijd. Huertel scoorde eerst een drive tegenover Pau Gasol om vervolgens een driepunter over Pau Gasol te schieten.

Gasol scoorde zelf 17 punten, maar broer Marc Gasol was slecht met 5 punten en ook Ibaka eindigde op 5 punten.

 

 

 

een reactie

  1. henk pieterse

    Yes! Love de manier dat Frankrijk speelt. Ben heel blij dat Spanje er uit ligt. De arrogantie van sommige spelers en dat acteren van die Rudy..mazzel

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.