CP3 by Basketball Totaal

Fantastische zege SPM Shoeters

Wat een fantastisch einde van de wedstrijd tussen SPM Shoeters en Tartu Rock. Met nog twee seconden te gaan krijgt Curry de bal en scoort de winnende basket voor de ploeg uit Den Bosch. SPM Shoeters behaald een cruciale zege met 78-77 in de Eurochallenge.

Het waren punt 19 en 20 voor Curry, die een ijzersterke wedstrijd speelde voor de thuisploeg. Hij werd topscorer van zijn ploeg, gevolgd door Johnson met een double double (17 punten en 11 rebounds). En good old Valmo Krissa was topscorer voor Tartu Rock. De 40 jarige speler scoorde maar liefst 21 punten voor de bezoekers.

Het zag er lange tijd gewoon niet goed uit voor Den Bosch en een snelle aftocht in Europa dreigde. Ver in de tweede periode was de stand 19-34 voor de bezoekers en liep Den Bosch achter de feiten aan.

En bij 21-36 was Sam Jones het even zat. Hij wisselde drie spelers (Slagter, Johnson en de Pagter) en het begon ineens te lopen. Kees Akerboom gooide twee heerlijke bommen van afstand en de beer was los in Den Bosch. En toen Curry ook meeging doen met scoren, kwamen ze pijlsnel terug in de wedstrijd. Het was binnen enkele minuten ineens 36-40 en het was weer een wedstrijd.

Dorbek zorgde met een mooie driepunter voor de ruststand van 40-48 en dat was verdedigend natuurlijk ver onder het niveau van Den Bosch. En de tweede helft was gelukkig anders. Tartu kreeg nog maar 29 punten op het bord en dat was er net een te weinig voor de overwinning.

Het duurde tot de zevende minuut in de derde periode voordat Den Bosch eindelijk naast Tartu kwam. Een score van Denson zorgde voor de gelijke stand 56-56.

En de laatste periode kwam geen team meer echt los van de tegenstander. Het was een dubbeltje op z’n kant en het leek naar de bezoekers te gaan vallen. Krissa zorgde in de slotfase voor de puntjes vanaf de vrije worplijn en toen Tanel Sokk er met een score 73-74 van maakte was het wankel voor Den Bosch. Maar de ploeg liet zien, dat het gegroeid is dit seizoen en er een echt team staat. De ploeg is uitstekend in balans en er hoeft bijvoorbeeld zoals in Groningen (en wellicht Leiden) geen Amerikaan bij om mee te doen om de prijzen. Want er is altijd Arvin Slagter en zo ook vanavond. Hij had maar vijf punten, maar met een fraaie driepunter zorgde hij voor de 76-74 vlak voor tijd.

Maar Kriisa zorgde op 43 seconden voor wederom een ommekeer in de wedstrijd. Een driepunter zorgde voor 76-77. De laatste aanval leek voor Den Bosch te zijn, maar Slagter schoot mis en Johnson maakte een turnover. Er moest een fout gemaakt worden op het einde op Tartu. De druk was echter te groot voor Tartu en Curry zorgde voor de winnende basket. Een fantastische zege in Europa en dat mag gevierd worden!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.