CP3 by Basketball Totaal

Exercitia eerste lijstaanvoerder in Tweede Divisie

Exercitia uit Eelde is de trotste eerste lijstaanvoerder in de Tweede Divisie D. In Hengelo wonnen zij na verlenging van Twente Buzzards.

Exercitia zal in Susanne Wagtelenberg de bekendste speelster hebben voor de meeste insiders, en bestaat uit een mix van ervaren speelsters zoals Wagtelenberg , en talenten zoals het jonge tweetal van ’t Veen en Hartlief die allebei uit 1996 komen. Buzzards daarentegen is weliswaar gehandicapt door verschillende belangrijke afwezigen zoals de geblesseerden Eline Mensink en Anouk Ensink en de (tijdelijk?) gestopte Sefanja Orsel en Lianne Hofman, maar de Hengelose formatie, die vorige week in de beker nog te sterk was voor Trajanum 1 en Kimbria mikt toch op een top 3 plek. Op de tweede plaats het Landstede ZAC dat op vrijdagavond al won van Scylla in eigen huis, en HSV Basketball , onder leiding van Addy van der Stam, die in 2007 met de junioren van Celeritas ngo tweede werd in de eredivisie, en met onder andere Charlayne de Vries, (van de 20 punten 12 rebounds en 5 steals in maart 2008 tegen Black Eagles) won in eigen huis van BV Leeuwarden.

Overigens is er wellicht een kleine kink in de kabel voor de ploeg uit Eelde, daar telling na afloop van de wedstrijd leerde dat het aan het eind van de reguliere speeltijd niet gelijk was, maar dat Twente Buzzards eigenlijk gewonnen had. Voor nu is het wachten op het protest van Buzzards en de mogelijk logische toewijzing daarvan. Voor nu staat Exercitia bovenaan!

Foto: Thomas Posthuma

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.