CP3 by Basketball Totaal

ex-Grasshopper Marjolein Berends: Ik ben nog steeds iemand die van winnen houdt

maberends2In het verleden hebben we in deze kolommen wel eens opgeroepen tot het ‘pollfucken’. De term komt van onze tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende collegabloggers van een site die we verder nu niet noemen, maar het komt neer op een bindend stemadvies in een internetverkiezing.  Zo kwamen we afgelopen weekend ook een verkiezing tegen, met daarin een bekend gezicht. In de lijst met kandidaten van Hollands Next Topmodel kwamen we namelijk Marjolein Berends tegen. En die kennen we nog wel! Na een rampzalig seizoen in de promotiedivisie met Grasshoppers dames 2, waarin ze individueel nog wel eens hele aardige potjes speelde, was de titel met de u20 haar laatste wedstrijd. Marjolein Berends, de 1.79 lange Noordwijkse die al jaren in Katwijk bij Grasshoppers speelde (en met behoorlijk succes!) schreef zichzelf uit en gooide het over een hele andere boeg.

Nederlands team
Voor een speelster met vijf nationale titels en drie bekers op haar naam een behoorlijke stap. ‘Ook nog even bij Nederlands team U16 gezeten’ vermeldt ze niet zonder trots als we haar spreken. ‘Maar het jaar voor mijn laatste jaar was al niet geweldig, en dus was het in de promo snel klaar’ zo vertelt Marjolein, die het spelletje nog wel een beetje volgt, mede via zus Saskia die nog altijd bij Grasshoppers speelt.
Éen van de dingen die Marjolein oppikte was haar inschrijving bij Hollands Next Topmodel. ‘Ja ik had al eens meegedaan bij een Missverkiezing, en modeshows gelopen, en ik zou wel heel graag hier ver in komen. Ik ben nog steeds heel fanatiek, wil erg graag winnen’.

Pretlichtjes
De mogelijkheid om veel van de wereld te zien via het ‘werk’ doet de pretlichtjes in de ogen van de lange forward glimmen. Ze heeft met het NT u16 al wat van Duitsland en Denemarken gezien onder toenmalig Yvonne Lansink waar ze hoog van opgeeft. ‘Dat vond ik een hele fijne coach, en ook Bart Sengers daarna was erg leuk.’ Tot het eindtoernooi kwam het echter niet, omdat Berends zelf stopte met de selectie.
Nu is het vizier gericht op het modellenwerk, al is ze het basketball niet moe. ‘Ik hou niet zo van vaste trainingstijden , maar het spelletje vind ik nog steeds erg leuk. Misschien dat drie tegen drie deze zomer wel een idee voor me is, maar ik hoop eigenlijk de hele zomer bezig te zijn met HNTM.

Daarvoor hebben we de zus van Saskia onze hulp aangeboden, want het kijken naar die uitzendingen wordt toch leuker als er mensen meedoen die je kent nietwaar? ‘De eerste tien van de voorverkiezingen dingen mee naar de online wildcard en ik sta momenteel zeventiende’ zo vertelt Marjolein. Een snelle blik op de stand leert dat het verschil naar de top 10 zo’n 230 stemmen is. Ons als redactie lijkt dat iets wat we met zijn allen als iBasketball family moeten kunnen helpen. Dus laten we even met zijn allen stemmen op deze plek. Alvast dank, mede namens deze ex-Grasshopper.

 

een reactie

  1. Wat leuk zeg! Meteen even gestemd, succes!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.