CP3 by Basketball Totaal

Evenwicht in de series

In de dames eredivisie play-offs heeft Binnenland vandaag het thuisvoordeel overgenomen van Loon Lions. In Landsmeer werd de do-or-die wedstrijd gewonnen met 68-73.

De serie is weer in evenwicht 1-1. Binnenland speelde woensdag slap en weinig geïnspireerd, maar hoe anders was het vanavond. De ploeg van Joost van Rangelrooy had een metamorfose ondergaan en was vanaf moment één de bovenliggende partij. Uitblinkers waren Marlous Nieuwveen met een mooie double-double 12 punten en 16 rebounds en Zera Butter met 25 punten.

Butter speelde een slechte eerste wedstrijd, maar stond vandaag ‘aan’ en schoot met scherp. De verdediging van Lions kon geen grip krijgen op de snelle schoten van de Rijswijkse dame. Via 4-15 stond het 17-25 na de eerste periode. En dat had Binnenland aan zichzelf te danken, want het verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Molly McDowell schoot in de buzzer nog van halfcourt de driepunter binnen en hield de thuisploeg in leven.

Maar ook in de tweede periode was Binnenland een maat te sterk voor Lions en Butter bleef maar scoren (17-31). Maar in de laatste minuten was het McDowell en de zusjes Beld die de thuisploeg volledig terugbrachten in de wedstrijd en zo stond er een 28-34 op het scorebord bij de rust.

In de tweede helft was het toch weer Binnenland die afstand nam en na een technische fout van Laki Lakner stond er ineens 30-41 op de borden. Toch ontvlamde de wedstrijd zich enigszins want via een 7-0 run was het toch weer een wedstrijd.

Maar de landskampioen was gewoon de sterkste. Butter en Selby zorgde voor lucht en de voorsprong liep op naar tien punten.

Dat McDowell nog met scherp schoot in de laatste minuten werd het nog heel spannend in de slotfase, maar het kwam te laat. Het was nog dat de bezoekers het zelf spannend hielden door maar liefst 29 turnovers te gooien. Toppunt was toch wel de negende turnover van Selby die vlak voor tijd een behind the back dribble nam in de eigen bucket. Gelukkig voor de Binnenland fans schoot Lions de driepunter mis. Vanaf de vrije worplijn werd de wedstrijd beslist.

Woensdag is wedstrijd 3. De stand is 1-1.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.