CP3 by Basketball Totaal

Even bijpraten met Sharon Beld.

Wie is je vader, wie is je moeder?
Jan & Brigitte Beld

Heeft je voornaam een betekenis en zo ja wat betekent deze?

Het is een Hebreeuwse naam en betekent ‘recht’, ‘gelijk’. Het is ook centrale kustregio in Israël.

Waarom basketbal jij? Wat was je eerste club?
Jolly Jumpers, Myrthe begon met basketbal terwijl ik op volleybal zat. Toen ik alleen maar stil stond op training en Myrthe al dribbelend rondjes zag rennen was ik om. Sindsdien spelen Myrthe en ik samen.

Wat betekenen de basketballende zussen voor je? Hoeveel zijn het er?
3 zusjes en betekenen alles voor me!

Zijn er nog andere belangrijke familieleden?
Pap en mam, maar ook niet te vergeten Gerrie (een gehandicapte jongen die al 15 jaar lang bij ons thuis komt en onze grootste fan is, hij noemt zichzelf ‘het kleine broertje’)

In hoeverre lijken de zussen Beld op de basketball zussen Bettonvil?
Ik ken Jill en Loyce, wat we in ieder geval allemaal gemeen hebben is dat we zussen zijn met dezelfde passie en dat het liefst samen spelen op het hoogste niveau.

Wat wil je bereiken in basketball?
Ik heb net besloten terug te keren vanuit de Duitse Bundesliga naar de Nederland. Voor dit seizoen lijkt het me een mooie doelstelling om voor de eerste keer kampioen te worden in de Nederlandse eredivisie.

Je gaat naar terug naar Nederland, Was je het buitenland zat of hoe is dat gekomen?
Na 3 succesvolle jaren in Oberhausen valt het team uit elkaar en ik verwacht niet dat we met een nieuw team beter gaan presteren dan de 2e plek zoals afgelopen jaar. Het was tijd voor wat anders. Aangezien ik nog altijd verder wou studeren heb ik dit besluit genomen.

Welke andere sport doe je ook graag naast basketbal ?
Ik vind heel veel sporten leuk, skiën, snowboarden, hardlopen, schaatsen en hopelijk over een paar weken kitesurfen!

Wie of wat inspireert jou in het basketbalspel?
Ik hou gewoon van basketbal. Het mooist is dat je in een team speelt maar tevens aanvalt, verdedigt en op een hoge intensiteit fysiek kunt spelen.

Wat is je grootste angst?
Ik ben niet zo angstig.

Wat is je beste en slechtste eigenschap?
Erg zorgzaam voor de mensen waar ik veel om geef.
Lekker eigenwijs.

Wat is je specialiteit in de keuken?
Aziatisch.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Doutzen Kroes.

Wanneer is een seizoen voor jou geslaagd?
Wanneer de team- en individuele doelstellingen behaald zijn.

Waarheen leidt je vakantie weg?

Brazilie!

Wat hoop je dat mensen (later) over je zeggen?

Ik hoop dat mensen me zien als een sociaal, loyaal en spontaan persoon. Als basketbalster hoop ik dat ik een beeld heb kunnen achterlaten als een hard werkende atletische powerforward, waarin ik altijd alles wou doen om beter te worden en te winnen.

Welk beeld zie je als je in de spiegel kijkt?

Gewoon Sharon.

Wat wil je de ‘jeugd’ meegeven?
Werk altijd hard, waar je op dat moment ook staat. It will pay off in the end.

Wat verwacht je van het Loon Lions seizoen?
Ik kijk uit naar een leuk seizoen met een goed team, waarin we voor het kampioenschap moeten gaan spelen. En natuurlijk niet te vergeten, eindelijk weer met Myrrie op het veld! (in hetzelfde shirt natuurlijk ;))

Tot slot nog
Even aanvullen/kiezen (uit ja of nee)
Amsterdam ja
Oranje ja.
Scooter nee
House muziek ja
Kroket nee
Friet nee
Sportschool ja
Zon, zee strand ja
Gala outfit ja
Spanje ja
Jurk ja
Nba ja
Buitenlandse club. ja
College nee
Coach Ja
Manager nee

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.