CP3 by Basketball Totaal

Europese supercup : Een preview

Dinsdag, 29 oktober wordt het eerste belangrijke Europese zilverwerk uitgedeeld aan of de dames van UMMC Ekaterinburg of Dynamo Moscow. De ‘Russinnen’
strijden namelijk om de SuperCup Women 2013 — 19:00 Russische tijd. (14:00u nl tijd).
Het is de wedstrijd tussen de winnaar van de Euroleague dames en de winnaar van de Eurocup.

Vorige week ontmoetten beide teams elkaar voor deel 1 in de Russian Cup en daar won UMMC de eerste partij met 75-64, ook omdat Dynamo center Tina Charles en spelmaker Lindsay Whalen nog miste. Het Russische duo Nadezhda Grishaeva en Tatiana Vidmer deed wel hun best om in het spoor van UMMC te blijven door samen te tekenen voor 30 punten en 17 rebounds, maar het was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen tegen het team, waarin wel zowel Sandrine Gruda als Sue Bird hun opwachting maakten.
Andere hoofdrolspeelsters kunnen zijn Ana Dabovic, voor Dynamo Moscow evenals Kristi Toliver. Dynamo Moscow moet het echter wel doen zonder de ervaring van Ilona Korstin en Svetlana Abrosimova die beiden zijn gestopt afgelopen zomer. Voor UMMC geldt echter dat zij onder andere spelen met de nu al legendarische veterane Ann Wauters en de eerder genoemde Gruda en Bird.

Frits van Dongen
bron http://www.fibaeurope.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.