CP3 by Basketball Totaal

Europacup Jeugd in Zwolle

In het weekend van 25 t/m 28 september zijn acht speelsters uit het Yellow Blizzards VU20 team (Evi Dekker, Lynn Tamis, Marleen Peek, Simone Hoppe, Femke Slim, Ella Bouman, Tessa Schellekens en Mardi Westenberg) uitgenodigd om in de European Girls Basketball League uit te komen. Dit toernooi vindt plaats in Riga, Estland. Zij doen mee in een team dat uitkomt onder de naam International School Eerde/Yellow Blizzards u18.

Dit team is opgericht om jeugdige toptalenten uit Nederland de kans te geven om te spelen tegen sterke Europese tegenstanders. Het doel is daarmee duidelijk: Zorgen dat het niveau van het dames basketball, zowel nationaal als internationaal, stijgt.

Naast de genoemde speelsters zijn ook Noortje Driessen en Ilse Kuijt van Grasshoppers Katwijk uitgenodigd voor dit 1e weekend. Zij zullen het onder andere opnemen tegen Sport School Valmiera uit Letland, RGUOR Minsk uit Wit Rusland en Basketball Club Dinamo uit Rusland. Het team zal dit weekend worden gecoached door bondscoach Meindert van Veen.

De EGBL wordt in het seizoen 2014 en 2015 gespeeld over 4 speelweekenden waarbij het laatste weekend de Super finale is. Het schema is als volgt:
25.-28.September 2014 Riga , Letland
06.-09.November 2014 Letland of Wit Rusland
15.-18.January 2015 Riga, Letland
Superfinal 23.-26. April 2015 Valmiera , Letland

4 reacties

 1. Nee heh? – toch niet weer Meindert van Veen als “coach” voor de jonge talenten
  Het nationale Dames team heeft ie al naar de ………. geholpen.
  Nu nog meer schade laten aanrichten?? – geen beste keuze!!
  Dinosaurussen zoals hij met jeugd laten werken – nee, nee, nee

 2. Volgens mij zou de kop boven dit artikel ‘Zwolse Jeugd in Europacup’ moeten luiden, nu moest ik het drie keer lezen voor ik het helemaal begreep…

  Maar wat is er fout mee om talent door de bondscoach te laten coachen Jan? Als hij er de tijd voor heeft, mooie ervaring voor deze groep speelsters toch? Dat is wat ik elke bondscoach graag zou zien doen, zoveel als het maar kan!

 3. Rob Bloemkolk

  Leuk. Altijd goed om extra weerstand te krijgen. Echter in dit weekend staat op 27 september wel de wedstrijd Landstede Zwolle (Yellow Blizzards) tegen Grasshoppers op het programma in de competitie Eredivisie VU20.

 4. Lijkt me, dat omdat beide teams speelsters afstaan, dat een geldige reden is tot t verplaatsen van de wedstrijd

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.