CP3 by Basketball Totaal

EuroBasket 2013 Dag-3 in Groep A – G3: Frankrijk – Israël

Misschien in theorie nog net niet, maar praktisch gezien toch waarschijnlijk een ‘Must Win Game’ voor het tot dusver zo ongelukkige Israël. Een tegenstander waarvan de Franse coach gisteren zei dat ze die zeer serieus zouden nemen. Dat ook zijn spelers dat met hem eens waren bleek wel uit de start van Frankrijk; die was vlammend. Vooral de alleen al door zijn lengte (2.15 met een gigantische ‘Wingspan’) voor Israël moeilijk te bespelen Alexis Ajinca was indrukwekkend; hij maakte 10 van de eerste 12 punten van de Fransen, en deed dat met o.a. een Jumpshot, een Drive (And1) en een Dunk op een assist. Israël moest even buigen, maar knakte niet en kwam goed terug (14-10) met daarbij een waarschijnlijk vurig gewenste driepunter van Omri Casspi, die tot nu toe zeker niet slecht speelde maar wel abominabel schoot (4-22 FG%). Kwart-1: 20-14 Frankrijk.

Gelijk in Kwart Twee stopt Israël Frankrijk vier keer achter elkaar, de eerste drie resulteren in Fast Breaks, maar leveren toch maar twee punten op. Frankrijk neemt een Time-Out, maar die helpt niet; direct nog twee keer een Turnover van de Fransen, waarvan de tweede een aanvallende fout is van Ajinca. Maar Israël krijgt de bal er nauwelijks in in de aanval, hoe mooi de aanvallen af en toe ook zijn.

Frankrijk heeft dus moeite met de Israëlische verdediging, maar komt er alleen al op individuele klasse toch regelmatig door, zo is de Alley Hoop Slam van Batum op Assist van Parker schitterend. En Israël loopt erg mooie aanvallen, maar mist teveel en gaat van de weeromstuit natuurlijk ook aan zichzelf twijfelen. Het einde van Kwart Twee komt bij 38-29. Israël zwaar in de problemen.

En als er dan als begin van Kwart Drie een Franse 10-0 overheen komt… Het werd dus een onmogelijke affaire voor het team van Arik Shivek; Frankrijk was gewoon te lang, te atletisch en Israël had gewoon teveel moeite om gemakkelijk te scoren. 65-43 aan het eind van het Derde Kwart spreekt boekdelen.

In het Vierde Kwart bleef Israël wel knokken voor een aanvaardbaar resultaat, maar het leek wel alsof hoe harder ze probeerden, hoe meer er mis ging; zelfs op het oog open Lay-Ups gingen fout.

Frankrijk ging natuurlijk diep de bank in, en kreeg uiteindelijk alle 12 spelers op het score-bord.

 

82-63; Frankrijk goed op weg naar de Tweede Ronde, met spel dat voor het eerst op dat van een favoriet begon te lijken.

Voor Israël rest waarschijnlijk niet meer dan te proberen de de laatste twee wedstrijden te winnen. Ooit werd Arik Shivek met een MU20 team waarvan de kern ook in dit team speelt Vierde op het EK MU20. Het is dus een sterke lichting van Israël. Maar in ieder geval zal dit jaar de dalende tendens in de Israëlische resultaten niet omgebogen worden.

Morgen Rust in Groep-A. Overmorgen verder.

 

AART DEKKER, meer van Aart Dekker op zijn Weblog

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.