CP3 by Basketball Totaal

EuroBasket 2013 Dag-2 in Groep A – G3: Groot Brittannië – Frankrijk

Wat ik verwachtte van deze wedstrijd? Een Frans team dat, in ieder geval, zou proberen om op strafexpeditie te gaan. En een Brits team dat met veel lef en werklust zou proberen aan te haken. Bij beiden had ik trouwens mijn bedenkingen, het meest nog wel bij de Franse kant ervan. Waarom? Ja, Frankrijk heeft veel goede spelers, en drie spelers van hetzelfde (Top-) NBA-team, dat kan een extra sterk punt zijn. Aan de andere kant zitten er in de supporting cast wat spelers die weliswaar zeer veel mogelijkheden hebben, maar of ze die ‘supporting cast’-rol zo zien zitten. Waar ik ook vraagtekens bij heb, maar dat is puur op basis van wat ik gisteren zag -en dat is nu niet bepaald een afgewogen mening-, de ‘echte top-vorm’ van veel Fransen. Dat hoeft niets te zeggen over het verloop van het Toernooi in de Eindfase, maar in zo’n onberekenbare Groep als ‘A’ kunnen rare dingen gebeuren…

Groot Brittannië is natuurlijk een schim van dat land op zijn best; alleen al het ontbreken van Luol Deng kan wat dat betreft niet worden onderschat. Aan de andere kant: ze hebben een groot reservoir aan spelers die kunnen spelen, maar net niet Top zijn. Gecombineerd bij een grote drive om jezelf op een groot podium in de schijnwerper te zetten en de free-lance stijl die je vaak ziet bij de ‘Eilanders’, dat geeft ook de kans op grote uitschieters, zowel naar boven als naar beneden. Tegen Israël was sprake van zowel een redelijke uitschieter, maar ook van de Israëlische problemen schoten te maken hielpen aanzienlijk mee. Maar in het eventueel vrijbuitende Britse team zal goed spelen tegen de Fransen ongetwijfeld meer spelen dan tegen Israël…dus wie weet!? Leuke wedstrijd voor Devon van Oostrum om ‘iets’ te laten zien op het hoogste niveau trouwens…ben benieuwd!

 

In het begin namen de Fransen vrij eenvoudig een redelijke voorsprong. Maar al snel gaven ze me ook het gevoel van ‘OK, dit gaat dus wel lukken’, en dat moet je tegen zo’n Brits team dus niet doen. Dus ook vrij gemakkelijk kwamen ze weer terug.

 

Ik heb de wedstrijd half/half gevolgd, maar eigenlijk moet gesteld worden dat dit de eerste wedstrijd in zes was die niet bijster interessant was.

 

Frankrijk gaf af en toe gas, Groot Brittannië deed zeker zijn best, maar het was net geen ‘Kat en Muis’. Daarom laat ik het hierbij voor wat deze wedstrijd betreft.

 

Morgen ongetwijfeld weer een hele interessante dag!

Ik ga slapen…

 

 

AART DEKKER, meer van Aart Dekker op zijn Weblog

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.