CP3 by Basketball Totaal

Esther Wender technisch directeur NBB

Esther Wender is aangesteld als technisch directeur van de Nederlandse Basketball Bond.  De functie van technisch directeur is nieuw bij de NBB en is voortgekomen uit de reorganisatie bij de basketballbond.

De 47-jarige Wender, die 14 oktober in haar nieuwe functie begint, is als technisch directeur verantwoordelijk voor de hele afdeling topsport. Daaronder vallen de vrouwen, de mannen, het rolstoelbasketball en talentontwikkeling. Voor het vrouwenprogramma werkt de NBB nauw samen met CTO Amsterdam, voor het rolstoelbasketballprogramma met CTO Papendal en daarnaast voor beide programma’s ook met NOC*NSF. De nationale mannenploeg en het MU20-team vallen op dit moment onder de verantwoording van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB). Met deze organisatie wordt de komende tijd de toekomst van het programma verder besproken. Wender zal nauw samenwerken met de vele betrokken partijen in het topbasketball.

Esther Wender was de laatste maanden werkzaam bij de NBB als Manager Topsport Vrouwen en als plaatsvervangend Manager Topsport. Daarvoor heeft zij onder meer de functies van programmaleider Basketball Unites! en Marketing & Communicatie bekleed. Daarnaast was Wender ook werkzaam als Women’s Basketball Consultant bij FIBA Europe en heeft zij zeven jaar als Public Relations Manager bij NBA Europe gewerkt. Als basketbalster heeft ze een fraaie staat van dienst. Wender maakte haar debuut in het Nederlands vrouwenteam in 1985 en speelde als center liefst 106 interlands. Op clubniveau kwam ze uit voor Tonego (Haaksbergen), Jolly Jumpers (Tubbergen), Mount Marty College (USA), Canadians (Amsterdam), Den Helder en Zaragoza (Spanje). Bij die laatste club sloot ze haar carrière als professioneel basketbalster af.

Volgens Esther Wender biedt haar benoeming enorme kansen: “Ik vind het een uitdaging om binnen het beperkte financiële topsportklimaat in Nederland toch aansprekende resultaten te behalen. Ik kan mijn passie voor het basketball in deze functie optimaal kwijt, mooier kan toch niet.”

Ook NBB-directeur Frank Berteling is verheugd over de aanstelling van Wender: “De financiële situatie bij de NBB heeft geleid tot het moeten nemen van pijnlijke maatregelen binnen de doorgevoerde reorganisatie. Maar een reorganisatie biedt ook nieuwe kansen. Met de nieuwe functie van Technisch Directeur en de invulling van die functie door Esther Wender verwacht ik dat we het topbasketball de komende jaren kunnen verstevigen en uitbouwen, met alle kansen en uitdagingen die voor ons liggen.”

BRON: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.