CP3 by Basketball Totaal

Essenstam blijft in Den Helder

Maxime Essenstam heeft het bestuur van de stichting Dames Top Basketball laten weten dat zij ook het komend seizoen in Den Helder blijft spelen. De center die het eind van het seizoen vanwege problemen met haar knieën nauwelijks nog tot spelen kwam, had ook aanbiedingen van andere clubs, maar wil er graag nog een seizoen aan vastplakken bij Dozy BV Den Helder.

Essenstam volgt in Amsterdam een opleiding tot onderwijzeres en woont in Den Helder en loopt daar ook stage. Het bestuur is blij dat ze blijft en langzamerhand vormt zich een ploeg in Den Helder die mee wil gaan doen om de prijzen. Het bestuur wil – als het mogelijk is – met een geheel Nederlandse ploeg aan de competitie deelnemen met een flink Helders gezicht.

Essenstam: ,,Ik heb een gesprek gehad met de coaches waarin zij mij vertelden wat ze volgend jaar van plan zijn. Dat sprak mij erg aan en ik wil graag nog een jaar met hun voortzetten. Ook kan ik, doordat mijn school contacten heeft met de onderwijsbesturen hier, mijn (lio)stage in Den Helder gaan lopen volgend jaar. Dit is het belangrijkste punt van mijn opleiding om te kunnen afstuderen.’’

Ook zij is door bondscoach Remy de Wit uitgenodigd voor de grote nationale selectie, maar heeft bedankt voor die eer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.