CP3 by Basketball Totaal

Erik Braal’s Oberwart verliest derby tegen Fürstenfeld

De Nederlandse coach Erik Braal debuteerde vorige week in de Oostenrijkse ABL league. In eigen huis won zijn team Redwell Gunners Oberwart met grote cijfers van Arkadia Traiskirchen Lions. Afgelopen vrijdagavond moest Oberwart op bezoek bij provinciegenoot Raiffeisen Fürstenfeld Panthers. In deze derby vocht het team van Braal meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en verloor dan ook met 87-78. Komende zondag komt Fürstenfeld op bezoek bij Oberwart, dus kan Oberwart revanche nemen en bij winst zich definitief de zevende plaats toe-eigenen met het oog op de aankomende play-offs.

Reeds in de eerste helft was duidelijk dat het team niet vol geconcentreerd bezig was. Na veel turnovers en een zeer zwakke verdediging ging Oberwart de rust in met een 47-39 achterstand. In de rust besloot Braal zijn team wat aan te passen en ging ‘groot’ spelen. Dit werkte in eerste instantie goed. Oberwart wist halverwege het derde kwart op gelijke hoogte te komen. Aan het vierde kwart werd begonnen met een 62-60-stand; dus alle kansen voor Braal’s team op de winst. Maar wederom door veel turnovers en foutieve beslissingen in de verdediging leed het team van Braal een bittere nederlaag: 87-78.

Erik Braal: “We zijn al in de voorbereiding op de play-offs en willen persé de zevende plek vasthouden met het oog op de play-offs. Het team zal heel geconcentreerd moeten blijven werken en iedereen zal honderd procent moeten geven. Fürstenfeld is een goede tegenstander, dus zie de wedstrijd van zondag als een mooie testcase in de voorbereiding op de play-offs.”

Stand ABL-H1:
1. Magnofit Güssing Knights 19-6
2. Ece bulls Kapfenberg 18-7
3. Allianz Swans Gmunden 18-7
4. BC Zepter Vienna 16-9
5. yourgoody dukes Klosterneuburg 14-11
6. WBC Raiffeisen Wels 12-13
ABL-H2:
1. Redwell Gunners Oberwart 14-10
2. Raiffeisen Fürstenfeld Panthers 11-13
—————————————-
3. Arkadia Traiskirchen Lions 7-17
4. UBSC Raiffeisen Graz 4-20
5. Chin Min Dragons St. Pölten 2-22

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.