CP3 by Basketball Totaal

Erik Braal met Oberwart: ‘uitoverwinning’ in de eigen hal

Redwell Gunners Oberwart – het team van coach Erik Braal – gaat dankzij een 67-84 overwinning met 1-0 aan de leiding in de play-off kwartfinaleserie tegen streekgenoot Magnofit  Knights Güssing, de nummer 2 van de ABL. De ‘Burgerland derby’ werd om de bekende redenen in Oberwart gespeeld in plaats van Güssing. Bijna niemand had verwacht dat Oberwart met deze intensiteit aan de play-offs zouden beginnen.

Coach Erik Braal stuurde in de eerste play-off kwartfinalewedstrijd tegen Güssing zijn gebruikelijke startende vijf het veld in. Na een stevige start werden de punten vrij gelijkmatig verdeeld: The Gunners leken agressiever en meer geconcentreerd, zowel in de aanval als in de verdediging . Tegen het eind van het eerste kwart kwam Güssing weer dichterbij: 21-22.

Het tweede kwart begon met zeven punten op rij voor het team van Braal (21-29). Güssing vocht zich langzaam terug in de wedstrijd en besloot het kwart met zes punten op rij, waardoor de ploegen met een 42-44 ruststand de kleedkamers opzochten.

Direct na de pauze forceerde Oberwart een gat van acht punten (47-55) en bouwde de voorsprong continu verder uit, mede doordat het team van Braal agressiever handelde. Het kwart eindigde met een 54-64 voorsprong voor Oberwart.

Güssing probeerde in het vierde kwart de wedstrijd nog wel te laten kantelen, maar had teveel moeite met de ijzersterke verdediging van Oberwart (57-71).  Güssing toonde weinig ambitie meer, terwijl bij Oberwart allles op rolletjes liep. In de laatste minuten zetten de beide coaches hun bankspelers in. Obertwart won de eerste play-off kwartfinalewedstrijd in hun eigen hal als de bezoekende ploeg met 67-84.

Coach Erik Braal: “We hebben zeer sterk gespeeld. We speelden de gehele wedstrijd met veel druk. Een zeer sterke prestatie van mijn team!”

De tweede wedstrijd van de serie vindt aanstaande donderdag plaats. Op dit moment lijkt alles erop dat Güssing ook hun tweede thuiswedstrijd niet in de eigen hal kan spelen. Dinsdag valt hierover de beslissing. Er is een kans dat ook deze wedstrijd in Oberwart gespeeld zal moeten worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.