CP3 by Basketball Totaal

Eredivisionist Groene Uilen Oefent Tegen U20 Rent A Professional

Bemmel – Komende zaterdag 14 september komt het eredivisieteam van Groene Uilen uit Groningen naar sporthal De Bongerd in Bemmel voor een oefenwedstrijd tegen Rent A Professional U20. De wedstrijd wordt gespeeld om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Groene Uilen werd het afgelopen seizoen een goede middenmotor in de promotiedivisie, daar waar ze in het seizoen 2011-2012 nog kampioen werden. Komend seizoen zal de Groningse ploeg door de samenvoeging van de vrouweneredivisie en de vrouwen promotiedivisie debuteren in de eredivisie. Daar zullen ze het eerste team van Lekdetec.nl tot aan het kerstreces niet tegenkomen. De Bemmelse vrouwen spelen in klasse A. Groene Uilen komt in klasse C wel het CTO van Charlotte van Kleef tegen.

Groene Uilen komt echter niet naar Bemmel om een oefenwedstrijd te spelen tegen de vrouwen van Lekdetec.nl. Nee, komende zaterdag speelt de Groningse eredivisionist een oefenwedstrijd tegen het jonge talententeam van het Bemmelse Rent A Professional. Hoewel de jonge Bemmelse ploeg een aantal jeugdinternationals herbergt, zullen ze een flinke kluif krijgen aan het sterke Groene Uilen. De Groningse formatie herbergt namelijk een aantal zeer ervaren speelsters, zoals Naomie Talens en Inge Beenen.

Bij Lekdetec.nl is op dit moment de oudste speelster geboren in 1995. Bij Groene Uilen geldt dat juist voor de jongste speelster. En die jongste speelster in het Groningse team is een oude bekende. De 18-jarige Hanne Nijtmans, die twee seizoenen geleden nog in het shirt van de Bemmelse ploeg uitkwam, studeert inmiddels in Groningen en is opgenomen in de selectie van Groene Uilen.

Voor meer informatie over het team van Groene Uilen, klik hier.

Het U20 team wist tot nu toe alle oefenwedstrijden te winnen. De tegenstanders speelden echter in de Rayon Hoofdklasse. Ze zullen nu een stapje extra moeten zetten om kans te maken tegen eredivisionist Groene Uilen.

Foto: © Pieter Brandjes

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.