CP3 by Basketball Totaal

Eredivisiebasketball in Gelderland: 70-30 op doorgaan

nijmegen leeft In het Gymnasion in Nijmegen liet het bestuur van de stichting Topbasketball Gelderland maandagavond eindelijk een tipje van de sluier oplichten. Vice voorzitter Raul van Loon, in het verleden al drijvende kracht achter Eiffel Towers en Matrixx Magix, vertelde: een jaar geleden was de kans op eredivisiebasketball 30-70 voor doorgaan, nu is het andersom.

De persconferentie annex informatieavond in het gebouw van de Hogeschool Arnhem Nijmegen liep redelijk vol nadat de aankondiging vorige week al de nodige tongen losgemaakt had. Na een informatieavond in augustus vorig jaar was het tot veler ongenoegen angstig stil geworden rondom de ooit zo trotse Matrixx Magixx. Nadat Paul in den Bosch, als spreekstalmeester en gastheer van de avond de genodigden welkom heette en Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage (12.58 op de 10 kilometer al ruim 11 jaar geleden!) een passievol betoog neerlegde over talentontwikkeling en de manier om het maximale uit talenten te halen -door ook oog te hebben voor de rol van de mens achter de topsporter- was het woord aan voorzitter Jean-Pierre Smiet en vice voorzitter Raul van Loon. Het tweetal dat in het verleden als speler (Smiet) en coach (van Loon) al samenwerkte legde uit waarom het al maanden zo stil was geweest, en gaf een kijkje in de manier waarop hun plannen vorm gegeven zijn.

De samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen stelt business partners in staat om een achterland van zo’n 30.000 HBO studenten te bereiken , die op hun beurt weer mee kunnen bouwen aan een unieke organisatie. Op die manier wordt het voor bedrijven makkelijker om goede studenten te recruteren voor hun jobs, waarbij die studenten zich bijvoorbeeld als supporters weer verbonden voelen aan de sportorganisatie die hun studiegenoten runnen. Een kans voor open goal zo lijkt het in een stad met onderwijsfaciliteiten zoals Nijmegen. Of meer specifiek: het knooppunt Arnhem Nijmegen. De Hogeschool resideert natuurlijk al in beide plaatsen. Een speel-locatie zal dus normaal gesproken ook in het werkgebied van de Hogeschool te vinden zijn. Onderzoeken op dat gebied lopen nog, en ook de nickname zoals daar in het verleden de Towers of de Magixx waren zijn nog up for grabs.

Op de facebookpagina van de nieuwste loot in Basketballend Nederland zal de komende weken meer duidelijk worden over de voortgang van dit boeiende project. De mannen en vrouwen die zich voor de eerste periode van de minimaal vijf jaar durende samenwerking verzameld hebben lijken in ieder geval borg te staan voor gezonde ambitie en enthousiastme.

Het best werd dat misschien nog wel duidelijk door het onderzoek wat gedaan wordt in de richting van een oplossing voor het probleem: Hoe krijgen we nu meer basketball op t.v.? ‘We zijn bezig met een onderzoek naar hoe het eruit zou zien als we een t.v. kanaal laten runnen door studenten.’ De vice voorzitter bracht het met zo’n vanzelfsprekende blik in zijn ogen dat velen pas later in de auto of op de fiets terug naar huis zich afvroegen: ‘Bedoelde hij nou echt een basketballkanaal? ‘

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.