CP3 by Basketball Totaal

‘Elson beschikbaar voor Oranje’

elsonFransico Elson heeft zich op de nieuwjaarsbijeenkomst beschikbaar gesteld voor oranje. De reeds 38 jarige voormalig NBA speler zei dit tot verbazing van het aanwezige publiek en sponsoren in het gebouw van Zorg & Zekerheid. Elson was samen met Inge Huitzing uitgenodigd voor de nieuwjaars- receptie.

Uiteraard was bondscoach Toon van Helfteren niet aanwezig, maar deze woorden zullen snel bij hem komen. De vraag is natuurlijk tweeledig. Is Elson serieus en nog belangrijker hoe is zijn basketballvorm? Hij speelt al jaren niet meer op niveau, dus mocht Elson het echt willen dan zou hij nu de tweede helft van het seizoen moeten gebruiken om in een EK waardige shape te komen.

Een in shape zijnde Elson is absoluut een meerwaarde voor oranje, maar hij zal zich moeten beseffen dat het team verder is gegaan zonder Elson en nu onder leiding staat van een uitstekend spelende Arvin Slagter.

“Spelen voor oranje op een EK, zou een kroon op mijn loopbaan zijn”, aldus een enthousiaste Elson. De vraag is of de bondscoach er ook zo over denkt.

 

8 reacties

 1. Johan Smulders

  Voor mij zou het ook een kroon op mijn carrière zijn. Ik stel me ook beschikbaar!

 2. Anne Franke Zwart

  ABSULUUT GEEN Elson mee naar EK 2015

  Heeft geen toegevoegde waarde, op zijn 4/5 positie hebben we o.a. Norel, Smulders, Schafetnaar en mij favoriet Oudendag
  Leuk voor hem dat ie als bankwarmhouder ook een ring heeft gekregen, maar wat heeft ie de laatste jaren gedaan

  Als het een kerel was geweest had ie al eerder zijn opwachting gemaakt op de Nederlandse basketball velden om de sport te promoten
  Nu het weer om iets gaat staat ie voor aan

  • Waarom is het geen kerel omdat hij niet in Nederland is komen spelen? Ga jij graag vrijwilligerswerk doen terwijl je ook een kans hebt om elders voor veel geld hetzelfde te doen?

   Waarom is hij verantwoordelijk voor het promoten van de sport in Nederland? Waarom moet iemand die flink wat gepresteerd heeft in de basketballwereld en boven het maaiveld uitsteekt zo -op zn zachtst gezegd- ongenuanceerd benaderd worden?

   Je kunt hem wellicht verwijten dat hoe zijn laatste periode bij het Nederlands team verlopen is (ik weet dat niet, dat zullen hij, Toon en andere insiders zelf het beste weten), maar dat is toch geen reden dat iemand niet enthousiast zou mogen zijn en zijn gedachte mag uitspreken dat hij het best mooi zou vinden om erbij te zijn op het EK?

 3. Zijn er nog kronen over? Dan meld ik me ook :).

 4. henkpieterse

  Dit is toch niet serieus hé ?
  Ondanks dat ik vind dat leeftijd geen enkele rol speelt als men gewoon presteert zijn er veel betere mannen op deze positie zoals Anne Frank deze noemt zegt in zijn reactie. It is time to move on, nu dat we weer in deze fase zitten moeten we even doorpakken en geen kroontjes uitdelen. Geef hem anders een mooie afscheids-game.

 5. Arie in 't Veld

  Elson, die er overigens zeker afgetraind uit zag, zei meer. Hij staat sowieso open voor contacten, om zich te gaan inzetten voor het BB in NL. Dat lijkt me hoe dan ook goed nieuws. Als speler misschien een minder goed idee, maar verder, come on, deze man heeft meerdere zomers “gegeven” aan het NL-team, terwijl hij (a la Gadzuric een aantal keer) ook verstek had kunnen laten gaan. Verder is het wat flauw om hem (in 2007) als bankzitter te afficheren. Hij was niet alleen starter, maar speelde ook gewoon een hele aardige NBA Finale.

 6. Leiden zoekt nog een center. Gewoon een halfjaartije tegen bescheiden vergoeding mee laten doen. Dan komt het antwoord op de vragen en bedenkingen van eerdere posters vanzelf.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.