CP3 by Basketball Totaal

EK Kwalificatietoernooi in Amsterdam

Het weekend van 19 en 20 juli is Amsterdam in de ban van 3×3 Basketball. De Nederlandse Basketball Bond pakt dan groots uit. Zaterdag vormt het Olympisch Stadion het decor voor het EK-kwalificatietoernooi. Zondag is op dezelfde locatie de finale van de Streetball Masters Tour, het Open NK 3×3 Basketball. Beide dagen staan bol van sport en entertainment op hoog niveau. Naast internationale topteams bij zowel mannen als vrouwen, goede muziek en spectaculaire ‘side-events’, komen ook de Amerikaanse ‘monsterdunkers’ Justin Darlington en Porter Maberry naar de hoofdstad Amsterdam is in het weekend van 19 en 20 juli gastheer van twee topevenementen in het 3×3 Basketball.

Op zaterdag organiseert de Nederlandse Basketball Bond (NBB) één van de drie EK-kwalificatietoernooien voor het FIBA 3×3 European Championship, dat later dit jaar wordt gespeeld. Plaats van handeling is het voorplein van het Olympisch Stadion. Martin Ho Suie Sang, manager NBB 3×3 Basketball: “Een unieke kans om deze nieuwe sport in eigen land op internationaal topniveau van dichtbij te beleven. Zo komen er bijvoorbeeld spelers met EuroLeague-ervaring naar Amsterdam. Bovendien zijn 3×3 Basketball-toernooien altijd gezellige ‘social events’. Zowel voor basketballers als voor het overige publiek is veel te zien én te doen op deze bijzonder plek in de Nederlandse sportgeschiedenis. Er is veel muziek en er zijn allerlei ‘side-events’, waaronder clinics voor de kinderen. Heel spectaculair wordt het optreden van de Amerikanen Justin Darlington en Porter Maberry. Dat zijn geweldige dunkers, die ongelooflijke ‘skills’ en ‘trics’ in huis hebben.”

Ook zondag is het voor de poorten van het Olympisch Stadion een zowel feestelijke als sportieve dag. Dan vindt de grote finale van de Streetball Masters Tour, het Open NK 3×3 Basketball, plaats. De winnaars van de voorronden in resepctievelijk Breda, Goes, Barneveld, Amsterdam, Utrecht, Meppel, Groningen, Heerenveen, Almelo, Woudrichem en Rotterdam (12 juli!) strijden dan om de titel. Martin: “Ook deze dag is er 3×3 Basketball op topniveau en wordt de hele dag omlijst door een zowel spectaculair als gezellig programma. Het is niet zomaar de snelstgroeiende urban teamsport ter wereld. 3×3 Basketball is een geweldige kijksport en het heeft tegelijkertijd een heel sociaal karakter.We hopen dan ook dat niet alleen de hele 3×3-community aanwezig is, maar ook het grote publiek. Iedereen is van harte welkom op dit grandioze basketbalfeest – met internationale topsport als middelpunt. Kom kijken, maak kennis en doe mee!”

Zaterdag 19 juli
FIBA 3×3 EK-kwalificatietoernooi (met Oranje)
Aanvangstijd 10.00 uur

Zondag 20 juli
Open NK 3×3 Basketball (finale Streetball Masters Tour 2014)
Aanvangstijd 10.00 uur

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is zowel met openbaar vervoer (tram, bus en metro) als met de auto (via A10; parkeergelegenheid onder het stadion of bij het Frans Otten Stadion) zeer goed te bereiken. Houd Facebook en Twitter van de NBB en/of Streetball Masters goed in de gaten voor eventuele wijzigingen, aanwijzingen, tips én voorpret. 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.