CP3 by Basketball Totaal

EK-kwalificatietoernooi 3×3 op 1 en 2 juli in Amsterdam

Amsterdam is op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli in de ban van 3×3 basketball van hoog niveau. Dan wordt  op het Hoekenrodeplein, nabij de Amsterdam Arena, een kwalificatietoernooi  voor het Europees kampioenschap 3×3 voor seniorenteams gehouden.

sbm juli

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de NBB, de gemeente Amsterdam en de FIBA de handen ineengeslagen om een kwalificatietoernooi te organiseren. Na 2014 (senioren) en 2015 (U18) gaan in 2016 de senioren landenteams weer de strijd aan met elkaar. Per categorie nemen negen nationale teams het tegen elkaar op. De beste vier teams per categorie verdienen een ticket voor het Europees kampioenschap 3×3, dat van 2 t/m 4 september wordt gehouden. Bij de mannen springt de deelname van Servië in het oog. Dit team wordt gezien als één van de sterkste de wereld. Bij de vrouwen komen de Orange Angels het Belgische 3×3 team weer tegen. De volledige groepsindeling ziet er als volgt uit:

Mannen: Nederland, Servië, Turkije, Rusland, Duitsland, Switzerland, Azerbeidzjan, Slowakije en Wales

Vrouwen: Nederland, Tsjechië, Israël, Duitsland, België, Estland, Oekraïne, Wales en Servië.

Naast het EK 3×3 kwalificatietoernooi in Amsterdam wordt er ook in Frankrijk en Andorra gestreden voor 3×3 EK tickets.

Side events

Maar er gebeurt beide dagen meer op het Hoekenrodeplein. Op vrijdag 1 juli staat de International Challenger Qualification op het programma. Hierbij strijden buitenlandse teams om twee tickets voor ‘The Hague Challenger’, die weer toegang geeft tot de World Tour in het Hongaarse Debrecen.

Een dag later, zaterdag 2 juli, kunnen de bezoekers zich vergapen aan spectaculaire dunks tijdens de internationale Dunk Contest. Een van de deelnemers is Rafal ‘Lipek’ Lipinski, een van de beste dunkers ter wereld. Lipinksi werd winnaar van de World Tour Dunk Contest in 2015. Bekijk hier een video van zijn dunks.

Diezelfde dag wordt er tijdens de Streetball Masters ECQ Edition (voor mannen, vrouwen en rolstoelteams) gestreden om tickets en wildcards voor de Streetball Masters Finals. Natuurlijk wordt dit alles omlijst door muziek en entertainment.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.