CP3 by Basketball Totaal

Eindsprint Grasshoppers U20 teveel voor Dozy den Helder

Een groot gedeelte van de wedstrijd leek het alsof onze voorspelling uit ging komen, maar de ervaring in het afsluiten van belangrijke wedstrijden gaf uiteindelijk de doorslag, en dus viel het dubbeltje in de richting van De Wit Grasshoppers dat op die manier de titel verdedigde.

Via een tussenstand van 8-8 na enkele minuten liep Dozy den Helder weg naar 17-10 aan het eind van het eerste kwart op een buzzerbeater van Valerie Smak. Hoewel Fleur Kuijt al snel op drie fouten kwam en dus naar de kant gehaald werd door coaches Kallenberg en Driessen, kon den Helder niet echt verder weglopen. Ook een technische fout voor het coachduo van de Wit Grasshoppers bracht Dozy niet steviger in het zadel. Sterker nog : ondanks dat onheil kwam Grasshoppers terug in de wedstrijd en bij rust was het 31-27, nog wel in het voordeel van de ploeg van coach Robert Tinga, maar momentum was shifting.

Dat bleek na rust toen Grasshoppers terugkwam tot 31-29. Dacht iedereen, maar den Helder herpakte zich en liep uit: 35-29 en zelfs 41-33. Bij 45-39 brak het laatste kwart aan, en konden beide ploegen nog aanspraak maken op de titel. Het was inmiddels wel duidelijk dat de titelverdedigers nog geen zin hadden hun troon op te geven. Een snelle vierde fout van Fleur Kuijt leek Dozy vleugels te geven. Ze liepen uit naar 50-41 Was daarmee dan de koek op voor De Wit Grasshoppers? Nee, want toen Dozy guard Elske Heerschop met haar vierde fout af te rekenen kreeg, wankelde Dozy. En Grasshoppers rook bloed, vocht zich terug dichterbij en nadat Kuijt haar vijfde fout kreeg toebedeeld nam de jonge Noor Driessen haar ploeg bij de hand. Alsof ze al jaren op dit en hoger niveau speelt trok ze het initiatief in de wedstrijd volledig naar de Kattukers en hoewel het nog twee keer gelijk werd wist Grasshoppers, met in grote lijnen de U16 kampioenen van een jaar geleden, het hoofd koel te houden en deze spannende finale naar zich toe te trekken.

Een welgemeend proficiat daarom vanuit de redactieburelen van Ibasketball, en een goede vakantie aan een ieder!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.