CP3 by Basketball Totaal

Eindelijk weer winst voelt heerlijk!

De wedstrijd van vanmiddag tegen Litouwen begonnen we weer heel sterk! Net zoals onze aller eerste wedstrijd dit EK, tevens tegen Litouwen. Ze hadden weer moeite met onze press, waar door ze kortere aanvallen konden spelen als ze eindelijk op hun eigen helft waren. Het eerste kwart verliep eigenlijk bijna hetzelfde als die van de eerste wedstrijd. Zij gooide een paar ballen in onze press waaruit we konden scoren, en bij ons vielen er ook veel ballen!

Het eerste kwart eindigde in 25-11, best dichtbij die van de eerste wedstrijd, toen was het 23-8. Ook het tweede kwart hadden wij in onze handen. We scoorden veel uit de post entry bij de fist, en konden zo het gat wat groter maken. We gingen de rust in met een stand van 47-25.

De hele wedstrijd lieten we eigenlijk zien dat we niet in deze poule thuishoren. We hebben er keihard voor gevochten, en iedereen had weer die energie die we de eerste wedstrijd ook hadden! We hielden de hele wedstrijd gewoon goed onze voorsprong houden, en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 84-52.

Het is toch wel weer een heerlijk gevoel om weer te winnen na 6 verloren wedstrijden achter elkaar.. En het was ook wel een behoorlijk belangrijke! Nu we hebben gewonnen maken we nog kans om in de A-divisie te blijven. Morgen is de laatste wedstrijd van het EK alweer, tegen België. Het zal een pittige tegenstander worden, maar we kunnen van ze winnen! Zeker na de winst van vandaag heeft iedereen denk ik weer wat meer vertrouwen gekregen. Wel zo belangrijk om er morgen weer te staan! Winnen we morgen, dan zullen we de A-divisie handhaven. Zo niet ……..

We zullen morgen al spelen om 2 uur lokale tijd, en dat is alweer de laatste wedstrijd van het EK. Daarna zullen we sowieso de finale nog wel gaan kijken en wat verder de planning is weet ik nog niet. Vanavond hebben we trouwens nog de halve finale Hongarije – Spanje gekeken. Was echt een heeeele spannende wedstrijd! Spanje uiteindelijk gewonnen met 1 punt, en dus in de finale!

Als je zo terug denkt is het EK is echt heel erg snel gegaan! Maandag gaan we gewoon alweer naar Nederland. Toch ook wel weer lekker (:
Maar goed, eerst morgen nog even ervoor zorgen dat we in de A-divisie blijven! Hieronder staat nog een foto van de statts van deze wedstrijd.

Liefs, Eveline en de meiden van VU16

Blog: Eveline Kallenberg

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.