CP3 by Basketball Totaal

Eindelijk duidelijkheid over Playoffs dames

Na een hoop gesteggel tussen de eredivisieclubs en de NBB is het play off schema eindelijk definitief vastgesteld.

Oorspronkelijk was er een best-of-five/best-of-seven schema voor de halve finale en de finale dat eindigde op 10 mei. Dat was in de nazomer in overeenstemming met de clubs bepaald. In oktober liet de NBB echter weten het schema te willen inkorten omdat de voorbereiding van het nationale team op 3 mei zou moeten beginnen.

Na een massaal protest van de zes eredivisieclubs en een langdurige discussie heeft het NBB-bestuur uiteindelijk bakzeil gehaald en is de einddatum nu toch vastgesteld op 10 mei.

“En dat is maar goed ook”, aldus Lions-manager Sabrina Oudkerk Pool. “Je kunt niet halverwege het spel de regels veranderen. De NBB wilde óf de finales terug brengen tot een best of five, óf een schema waarbij drie tot vier wedstrijden in een week moesten worden afgewerkt. Met een best-of-seven finale hebben we de laatste jaren juist goede ervaringen opgedaan. En veel meiden in de eredivisie werken of gaan naar school, waardoor drie tot vier keer per week spelen niet verantwoord is. Bovendien hadden de clubs met speelsters al contracten afgesloten die tot half mei liepen.”

Maar dat is nog niet eens het ergste, zegt Oudkerk Pool. “Het meest frustrerende is dat de NBB keer op keer bereid blijkt te zijn de eredivisiecompetitie ondergeschikt te maken aan de overspannen ambities met het nationale team. Het is de omgekeerde wereld. Een sportbond als de NBB is in de eerste plaats opgericht om de nationale clubcompetities goed te organiseren en de belangen van de leden te dienen. Dat is hun core business die voorrang moet hebben boven wat dan ook.”

Oudkerk Pool: “Door meer energie te stoppen in een goede nationale competitie kun je invloed uitoefenen op het niveau van het vrouwenbasketball. Daarmee gaat het niveau van de nationale teams ook omhoog. Deze logische gedachtengang mis ik”.

Het schema luidt als volgt:

woensdag 2 april 2014 PLAY OFF 1/2 FINALE 1
zaterdag 5 april 2014 IDEM 2
woensdag 9 april 2014 IDEM 3
zaterdag 12 april 2014 IDEM 4
woensdag 16 april 2014 IDEM 5

zaterdag 19 april 2014 PLAY OFF FINALE 1
maandag 21 april 2014 IDEM 2 Tweede Paasdag
donderdag 24 april 2014 IDEM 3
woensdag 30 april 2014 IDEM 4
zaterdag 3 mei 2014 IDEM 5
woensdag 7 mei 2014 IDEM 6
zaterdag 10 mei 2014 IDEM 7

Bron: http://www.loonlions.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.