CP3 by Basketball Totaal

Einde seizoen voor Van Zegeren en de Hokies na verlies in ACC Tournament

Virginia Tech verloor afgelopen woensdag met 57-53 van Miami in de eerste ronde van het ACC tournament. Hierdoor kwam er een einde aan het seizoen voor de Nederlandse forward Joey van Zegeren. Met het verlies  sloten de Hokies het seizoen 2013-14 af met een 9-22 record. Misschien zien we hem komende zomer in actie voor het Nederlandse team, waarvoor hij een verlate uitnodiging kreeg.

Tech verloor voor de derde keer dit seizoen met vier punten verschil dit seizoen. Dat bleek het thema van dit seizoen. Zoals ook de vele blessures een grote rol hebben gespeeld in de prestaties van het team van Joey van Zegeren.

De Hokies schroeiden in de eerste helft de basket van Miami (55%) en zochten de kleedkamers op met een 31-32 voorsprong. In de tweede helft hadden de Hokies blijkbaar hun schot in de kleedkamer achtergelaten, ze schoten ditmaal met een dramatische  percentage van 26% (6/23). Desondanks bleven ze in de wedstrijd en hadden kansen om te winnen maar Miami was in de slotfase koelbloediger van de vrije worplijn: 57-53.

Joey van Zegeren is in zijn tweede jaar doorgebroken in de sterke ACC conference. Hij speelde alle 31 wedstrijden, waarvan 24 als starter. Hij werd gekozen in het All-ACC Academic team. Joey speelde gemiddeld 22 minuten en was goed voor 6.4 punten, 5.1 rebounds en 1.8 blocks per wedstrijd.

 


 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.