CP3 by Basketball Totaal

Einde seizoen voor Braal en Oberwart

In een ongelooflijk spannende vierde wedstrijd van de “best of five” play-offs serie tussen Redwell Gunners Oberwart en Magnofit Knights Güssing, trok Güssing na verlenging met 101-102 aan het langste eind en plaatste zich hierdoor voor de halve finale van de ABL play-offs.

Deze nederlaag betekende het einde van het seizoen voor coach Eric Braal en zijn team Redwell Gunners Oberwart.

Magnofit Knights Güssing opende ook nu weer sterker dan Redwell Gunners Oberwart en liep snel uit naar een 4-14 voorsprong. Coach Eric Braal nam een time-out, waarna Oberwart de weg wist te vinden en puntje voor puntje dichterbij kwam (21-23).

Oberwart begon voortvarend aan het tweede kwart en was in deze fase niet te stoppen (33-29). Güssing nam een time-out en het leek naderhand op een spiegelbeeld van het eerste kwart. Bij Oberwart liep daarna niets meer en het ritme verdween helemaal. Zeker na een technische fout voor “floppen” van Lodwick. Güssing profiteerde volledig en liep uit naar een 39-48 voorsprong. Oberwart wist de kleedkamers te bereiken met een 45-52 achterstand.

Na de pauze dicteerde Güssing de eerste fase in het derde kwart, vrijwel elk schot was raak. Oberwart begreep dat ze moest vechten voor de laatste kans en gesteund door 1.800 fel meelevende toeschouwers, wisten de manschappen van Braal terug te komen tot 63-71.

In het vierde kwart ontspon zich een geweldige strijd tussen de streekgenoten. Oberwart kwam via 68-71 helemaal terug in de wedstrijd. Met nog twee minuten te spelen stond er een stand van 84-84 op de borden. In die twee minuten vielen beide teams ten prooi aan de spanning en wist géén van beide teams nog tot scoren te komen, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Güssing opent de verlenging met vijf punten op rij (86-91), maar Oberwart vecht zich terug naar 95-96. In de laatste minuten ontspint zich een vrije worpenfestival, waarin de spelers van Güssing de zenuwen beter in bedwang hadden en met een 101-102 overwinning de halve finales van de play-offs weten te bereiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.