CP3 by Basketball Totaal

Eerste winst voor Maxxcom BSW

Maxxcom BSW boekte vandaag haar eerste, zwaarbevochten overwinning op het Amsterdamse BC Apollo in de Dutch Basketball League. Daarmee zijn de Weertenaren eindelijk van de nul af. Een ijzersterk tweede kwart gaf de doorslag in de met 61-64 gewonnen kelderkraker.


Het leek in het begin even mis te gaan voor BSW. Apollo startte goed. Max van Schaik was goed voor een driepunter en zorgde samen met Stefan Mulder, die vorig seizoen nog in Weert actief was, voor een 15-2 run voor de Amsterdammers. Jeremy Ormskerk bracht Weert vanaf de driepuntlijn weer iets dichterbij, maar vervolgens liep Amsterdam weer uit naar 20-8.
BSW moest uit een ander vaatje gaan tappen en dat gebeurde ook. In de nog 40 resterende seconden in het eerste kwart zetten Kenneth van Kempen en Joost Padberg, die op de buzzer met een schot vanaf eigen helft de bal door de ring zag vallen, een 20-14 stand op het scorebord.
Coach Niels Vorenhout sprak zijn team voor aanvang van het tweede kwart extra moed in. Dat uitte zich direct in een furieuze hervatting. Na twee minuten was de stand alweer gelijk: 20-20. Weert ging door, kwam op voorsprong en bouwde die uit via een driepunter van Daan Rosenmuller. Een defensief zwak Apollo keek toe hoe onder anderen Kenneth van Kempen rebound na rebound pakte (hij pakte er zeventien in totaal). BSW won het kwart met 26-9, waarmee het een riante voorsprong had van 27-40.

Amsterdam had de knop aan het begin van de tweede helft omgezet en kroop beetje bij beetje dichter naar Weert toe. Demio van der Horst zorgde voor de aansluiting met een driepunter (46-48). Jeremy Ormskerk riep deze aansluiting een halt toe en liet zijn ploeg het gat weer iets vergroten. Akeel Eduardo deed daar nog een schepje bovenop door vanaf de driepuntlijn 46-55 te noteren.

In het allesbeslissende kwart zouden beide ploegen het nog heel spannend maken. BSW had de afgelopen wedstrijden door de smalle selectie veel moeite met de slotminuten. Ook nu werd het lastig. Joost Padberg maakte er met een drietje nog 46-59 van, maar in de zeven opvolgende minuten wist Weert niet meer te scoren. Apollo forceerde in die tijd veel fouten en kwam weer dichterbij. Max van Schaik – goed voor 26 punten aan de kant van de hoofdstedelingen – zette Amsterdam met nog een kleine vier minuten te gaan langszij en zorgde even later ook voor een voorsprong (61-59).
Weert leek gebroken, maar krabbelde in de laatste minuten toch nog op. Daan Rosenmuller mocht geheel vrij een driepunter binnenwerken, waardoor hij de winst voor zijn ploeg veilig stelde.

Maxxcom BSW verlaat met de winst de laatste plaats en mag zich gaan opmaken voor de wedstrijd thuis tegen Rotterdam, aanstaande dinsdag om 20:00 uur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.