CP3 by Basketball Totaal

Eerste vrouwelijke coach in NBA

becky hammon foto APBecky Hammon wordt de eerste vrouwelijke assistent-coach in de NBA. Aan de zijde van Gregg Popovich coacht ze volgend seizoen NBA-kampioen San Antonio Spurs. “Dit zet de deur op een kier voor andere vrouwen”, zegt ex-ploegmaat Ann Wauters.

Becky Hammon speelt zelf al acht seizoenen bij de vrouwenploeg van de Spurs en kondigde eerder aan in 2014 op pensioen te gaan. Ze krijgt nu een nieuwe functie binnen de club.

De regerende NBA-kampioen gaf de 37-jarige Hammon een contract als assistent-coach. “Ik heb vertrouwen in haar werkethiek en kennis van het basketbal”, zegt Spurs-coach Popovich.

Becky Hammon wordt daarmee de eerste voltijdse vrouwelijke assistent-coach in de NBA. De Cleveland Cavaliers hadden in 2002 al eens een vrouw in het trainingsteam. Maar Lisa Boyer vervulde die functie vrijwillig en maar halftijds.

De Belgische basketbaltrots Ann Wauters speelde nog samen met Becky Hammon. “Dit is een enorm positief signaal”, vertelt Wauters in het Radio 1-programma De Ochtend. “Het is knap dat de Spurs hierin het voortouw genomen hebben.”

lees verder

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.