CP3 by Basketball Totaal

Eerste scheidsrechtersavond Wildcats een succes

De kantine van de Horstacker was dan misschien niet ‘uitverkocht’ maar de eerste scheidsrechtersavond bij Wildcats was wel een succes. Nadat clubvoorzitter Frans v.d Geer een korte introductie had gedaan over het beleid dat Wildcats neer gaat zetten aangaande arbitrage hingen de aanwezigen , sommigen ver van Nijmegen af woonachtig,aan de lippen van Barry Peters.

Aan de hand van een filmpje uit de Playoffs van het seizoen 2011-2012 (Eiffel Towers in Groningen met de 4 diskwalificerende fouten) begon een geanimeerde discussie over hoe om te gaan met moeilijke situaties in het veld, en waar je ook in lastige wedstrijden voldoening uit kan halen.

Natuurlijk was er ook gezorgd voor een wedstrijd waar een positief gevoel aanhing. In het geval van Peters een hereninterland in Italie waar ruim een jaar na dato nog steeds het kippenvel op zijn armen verschijnt bij het zien en horen van het filmpje. Het was bijzonder aardig hoe de groep daarna ook over de eigen positieve ervaringen vertelde.

Na afloop was Peters heel content. ‘Er was een leuke groep die goed meedeed. Twee jonge jongens erbij die het al leuk vinden om te fluiten. Eentje moet zelfs nog veertien worden! Die mag helaas niet meedoen met de F cursus, maar daar gaan we een programma voor opstellen dat hij het in ieder geval leuk blijft vinden.’ Ook zijn mede-commissielid Bas Hendriks was tevreden. ‘We hadden vooraf niet echt een idee van hoeveel mensen er zouden komen. Het was een hele leuke avond, en is zeker voor herhaling vatbaar, en binnenkort zullen we de zaal ingaan om bij onze arbiters te kijken en ze tips en trucs te geven.’

Ook zal op korte termijn gekeken worden naar een herkansing voor de mensen die op maandag moesten trainen. Ook daarvoor geldt dat geinteresseerden uitgenodigd worden hun interesse kenbaar te maken op  [email protected]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.