CP3 by Basketball Totaal

Eerste overwinning voor Maxxcom BSW

Na het klinken van de zoemer kon het feest nog niet direct losbarsten. Werd er – binnen de tijd – nog een fout gemaakt op J.T. Tiller of niet? De scheidsrechters moesten met z’n drieën nog even overleggen, maar toen de verlossende gebaren werden getoond, kon het feest eindelijk beginnen. De eerste overwinning van Maxxcom BSW in het seizoen 2013/2014. En wat voor één? Uitgerekend tegen de nummer 2 van de Dutch Basketball League. Luid gejuich steeg op en zitkussens vlogen door de lucht. De mannen van Niels Vorenhout wonnen het duel met 59-57. Een daverende verrassing.

Kort voor het einde had Jeremy Ormskerk vanaf de vrijeworp-lijn nog twee punten laten bijschrijven, waardoor Landstede met een achterstand van 59-57 en nog 5 seconden op de klok op jacht moest naar een score. En die kwam er dus niet. Een reeks van (19) nederlagen op rij kwam daarmee ten einde. Vanaf de start van de competitie oogstte Maxxcom BSW regelmatig complimenten, maar nooit de winstpunten. Hoewel het grotendeels een kwaliteitskwestie is, zat het de ploeg ook bepaald niet mee. In de laatste seconde verliezen van Aris Leeuwarden (90-91) kan een keer gebeuren, maar op de vele blessures heb je als club totaal geen vat.

Tegen Landstede Basketbal werd van tevoren dan ook niet verwacht dat Weert een goed resultaat zou kunnen halen. Bovendien ontbraken Dyon Doekhi en Sjors Besseling. Na afloop van het eerste kwart leek er weinig bijzonders aan de hand in Sporthal de Boshoven. De gasten uit Zwolle leidden met 15-21 en ook halverwege de wedstrijd keek Weert, zoals wel vaker dit seizoen, tegen een achterstand aan (28-33). Het derde kwart werd afgesloten op 46-45, waarna het publiek voorzichtig begon te geloven in een stunt. Landstede leed vervolgens op cruciale momenten balverlies, waardoor het geloof bij de thuisploeg steeds sterker werd. Aan de hand van Jeremy Ormskerk werd het duel uiteindelijk beslist en was de stunt een feit: 59-57. Herman van den Belt en zijn assistent Mark van Schutterhoef baanden zich na afloop een weg tussen de blauwe zitkussens, die inmiddels overal over de vloer lagen.

 

MAXXCOM BS WEERT – LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE  59-57  (15-21, 28-33, 46-45)

20140118 weer_zwol 3096 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.