CP3 by Basketball Totaal

Eerste nederlaag voor Orange Angels VU16 op EK

Orange Angels VU16 is op het EK-B in Estland tegen de eerste nederlaag aangelopen. Engeland speelde het in de eindfase net even beter uit: 55-60. Laura Westerik had met 21 punten en 10 rebounds een double-double te pakken. Oranje en Engeland waren beiden al verzekerd van een plek in de tweede ronde, maar daarin wordt deze verliespartij wel meegenomen.

En dat was niet nodig geweest, vond bondscoach Bart Sengers. “Dit zijn dure punten die we toch wel zelf weggeven, vind ik. Dit was de eerste keer dat we een spannende wedstrijd meemaakten en dat breekt ons dan toch op. We namen in het vierde kwart verkeerde beslissingen en kwamen afspraken niet meer na. We speelden het niet zo slim uit. Blijkbaar hadden we moeite met de druk. Echt zonde.”

VU16 startte niet best (16-23 na het eerste kwart), maar na een wissel van verdediging herstelde Oranje zich. Sengers: “We kwamen goed terug in het tweede kwart, trokken dat door in het derde, maar lieten in het vierde kwart het kaas van ons brood eten. We maakten in de tweede helft maar 23 punten en werden eruit gerebound.” Begin vierde kwart stond Oranje nog met 49-40 voor, maar daarna werd de basket nog amper gevonden. “We misten een paar cruciale rebounds en waren onhandig in de keuzes”, zei Sengers.

Ondanks dat Nederland al verzekerd was van een plek in de tweede ronde, is het een nederlaag met vervelende gevolgen. In een poule met verder nog Polen en Finland wordt dit resultaat tegen Engeland meegenomen. Daardoor zal Oranje zowel tegen Polen als Finland moeten winnen voor een plek bij de laatste vier. Sengers: “We staan voor een fraaie uitdaging. Dat worden twee moeilijke wedstrijden, want ze zijn allebei zeker van het kaliber-Engeland. Polen is zelfs nog een stukje beter. Maar wij kunnen ook beter dan we vandaag lieten zien. We kunnen ons in ieder geval geen foutje meer veroorloven. We gaan ons vanavond al voorbereiden op de wedstrijd tegen Polen (woensdagmiddag 12.30 uur Nederlandse tijd). De meiden wilden ook nog onderling met elkaar gaan zitten om deze wedstrijd na te bespreken, dat vind ik een goed initiatief. Maar morgenochtend trainen we weer en dat gaat het niet meer over Engeland, maar over Polen. We kunnen aan de slag.”

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.