CP3 by Basketball Totaal

Eerste leden geven kleur aan ORANGE GUARDIANS

Rond de interland van het Nederlands mannen basketballteam zijn in Leiden de eerste leden van de vereniging Orange Guardians gepresenteerd. De eerste leden waren zonder uitzondering kopstukken uit de historie van het Nederlands basketball met grote verdiensten voor de sport en een respectabel aantal interlands achter hun naam.

Een bijzonder eerste lid was oud international en bondscoach Ton Boot. Boot werd als speler 5 keer landskampioen en als coach 14 keer.  Als coach verwierf hij grote faam bij Den Bosch, Leiden, Den Helder, Oostende en Amsterdam. Hij coachte bovendien in 1981 10 keer het Nederlands team. Zelf speelde hij 148 interlands.

Boot kreeg gezelschap van Mart Smeets, Jan Sikking, Bert Kragtwijk en Rolf Franke.

Ook bij de vrouwen werden de eerste leden verwelkomd. Record International (222 interlands) Anita Blange was samen met Lia van Reemst en Gerda de Ridder aanwezig om lid van de Orange Guardians te worden.

Van de vrouwen rolstoelers werd Saskia Pronk de eerste Orange Guardian. Bij de mannen rolstoelers mochten de Orange Guardians  record International Anton de Rooy (625 interlands), Mustafa Jebari en Marc de Hond als eerste imposante leden begroeten.

De vereniging Orange Guardians heeft als doelstelling op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de basketballsport in Nederland. Onder voorzitterschap van ex-international Cees van Rootselaar organiseert de vereniging activiteiten en stelt expertise beschikbaar. De vereniging beoogt op termijn alle (ex-)internationals uit het Nederlands basketball te verenigen. Daarnaast staat de vereniging open voor leden met grote verdiensten in het Nederlands basketball.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.