CP3 by Basketball Totaal

Eerste basketballseminar een groot succes!

NBB – ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’ was het thema van het eerste basketballseminar dat de Nederlandse Basketball Bond (NBB) organiseerde. Dit seminar, dat zaterdag 7 september jl. plaatsvond in Hilversum, kan een groot succes worden genoemd.

Er kwamen ruim 100 deelnemers op af. Daarnaast waren er bijna 200 scheidsrechters, beoordelaren en commissarissen die in de loop van de ochtend aansloten bij het programma. Deze 300 mensen konden kiezen uit vijftien verschillende workshops, gericht op bestuurders, trainers/coaches en scheidsrechters. Deze ingrediënten legden de basis voor een succesvol basketballseminar 2013.

Het seminar begon met een plenaire opening onder leiding van dagvoorzitter Cees van Rootselaar, ambassadeur van de NBB van het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (VSK). Hij trapte af met een introductie over zichzelf, hoe hij veiligheid in de sport heeft ervaren en waarom hij ambassadeur is geworden voor VSK bij de NBB. Vervolgens ging hij achtereenvolgens met de directeur van de NBB, Frank Berteling, en de programmacoördinator VSK bij de NBB, Simone van den Biggelaar, in gesprek over het VSK-programma. Visie, doelen en verwachtingen werden geschetst en hiermee werd het thema van de dag inhoud gegeven.

In de vier workshopronden die volgden, konden deelnemers onder andere kiezen uit de workshop ‘Coaching & Arbitrage’ van Mario van der Ende, die door de bezoekers enorm enthousiast werd ontvangen. Dit was ook het geval bij de inspiratiesessie ‘Besturen met een visie’, verzorgd door Daniel Klijn, waar mensen nog lang bleven om vragen  te stellen aan Daniel.

Op het veld werden bezoekers door Herman van den Belt meegenomen in ‘Teambuilding binnen aanvallende principes’ en door Els Theunissen raakten mensen geïnspireerd over STAR. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect en wordt door de NBB gebruikt om kinderen en jongeren sportieve waarden en normen bij te brengen. Volgens enkele enthousiaste deelnemers, tevens docenten, is deze methode zelfs toepasbaar in het onderwijs, in andere lessen dan lichamelijke opvoeding.

Tijdens de afsluiting in het sportcafé werd de zinsnede ‘zeker voor herhaling vatbaar’ meerdere keren gehoord, naast andere positieve geluiden. Het was een inspirerende en energieke start van het nieuwe basketballseizoen, een volgende stap om samen naar een veiliger sportklimaat te gaan.

Het basketballseminar 2013 was een groot succes. Wat de NBB betreft, ook voor herhaling vatbaar, dus zet zaterdag 6 september 2014 maar alvast in uw agenda!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.