CP3 by Basketball Totaal

Eenvoudige zege SPM Shoeters

Ferry Steenmetz noemde het herstelwedstrijden. De wedstrijden tussen de europacup verplichtingen in. Vanavond tegen Aris Leeuwarden was zo een herstelwedstrijd en werd eenvoudig gewonnen door de thuisploeg. Het 93-66 voor SPM Shoeters.

Aris had natuurlijk gehoopt, dat Den Bosch vermoeid zou terugkeren van de buitenlandse wedstrijd en wellicht was dat ook het geval. Echter konden de mannen van Simpson de nummer twee van de ranglijst geen pijn doen.

Tot 11-10 konden de bezoekers meedoen in de wedstrijd maar de Nederlandse spelers Aarts en Schilder zorgde voor een 25-14 voorsprong na tien minuten. Sam Jones kon lekker doorwisselen en zijn team draaide goed. Het verschil liep alleen maar op tussen de twee teams en bij de rust was er een comfortabele voorsprong van 50-33.

De tweede helft was het zaak voor Jones om iedereen zijn minuten in de gaten te houden. Dat deed de coach uitstekend en Curry speelde de meeste minuten met 24. Daarin scoorde hij 15 punten en was hij topscorer van zijn ploeg.

De jonge spelers mochten de wedstrijd afmaken en deden dit gewoon erg goed. Alleen jeugdspeler Nguyen kon niet op het scoresheet komen, maar alle andere spelers hadden drie of meer punten. Het geeft alleen maar aan, dat het momenteel erg goed in elkaar zit bij Den Bosch en er geen noodzaak is voor een nieuwe speler, zoals er bij Leiden en Groningen wel gebeurde.

Aris speelde zonder De Paula en Jackson-Cartwright en dat voelde de ploeg uiteraard. Watkins was topscorer met 19 punten voor de bezoekers, die nog steeds keurig op een vijfde plaats op de ranglijst staan.

Komende zaterdag zal het zeker geen herstelwedstrijd zijn voor Den Bosch. Dan gaan ze op bezoek bij de nummer 3 Donar in Groningen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.