CP3 by Basketball Totaal

Eenvoudige zege Donar op Rotterdam

Rotterdam verloor voor de vijfde keer op rij in de Eredivisie. Wederom kreeg het ruim 100 punten aan de broek. Dit keer van Donar. Het werd 78-104.

Door de overwinning staat Donar op een derde plaats in de eredivisie en heeft de ploeg van Skelin zich goed warmgedraaid voor de belangrijke week. Komende zaterdag wacht Landstede Zwolle en daarna de eerste wedstrijd voor de halve finale beker tegen ZZ Leiden.

De eerste helft was fenomenaal voor de bezoekers, die tegen een zeer hoog percentage scoorden. Na de eerste periode stond het al 16-28, maar Donar scoorde de tweede periode er gewoon 36. Er was simpelweg geen houden aan voor Rotterdam, die bij rust dus al tegen een 38-64 achterstand aankeken.

De Amerikaan Dejuan Wright maakte met 24 de meeste punten voor Donar, gevolgd door Sanchez 19 en Jeter 16. Yannick Franke scoorde er 21 voor de thuisploeg en Theeuwkens 19.

Smet op de wedstrijd waren toch wel de drie diskwalificerende fouten. Twee voor Groningen en een voor Rotterdam. Michael Kok van Rotterdam, Sean Cunningham en Craig O. konden inrukken in de vierde periode.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.